Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jan Simons förnekar bonuslön: "Det skulle jag aldrig gå med på"

Annons

I går skrev Sportbladet att Pavel Brendl har en målbonus inskrivet i sitt kontrakt. Den målfarlige tjecken skulle enligt kvällstidningen få ett påslag med närmare en miljon kronor om han kom upp i 30 mål under säsongen.

Det är dock något som Mora IK:s klubbdirektör, Jan Simons, förnekar bestämt.

- Jag diskuterar aldrig affärsuppgörelser med pressen, men jag skulle aldrig gå med på ett kontrakt som gynnar enskilda spelare att göra så många mål som möjligt, säger han.

Enligt Sportbladets källa har Brendl en månadslön på 35 000 till 45 000 kronor, vilket är klart under snittet vad en elitseriespelare tjänar. Det är därför som han har förhandlat till sig den här extra bonusen.

- Mora trodde inte Brendl skulle bli en sådan succé, ska källan ha sagt till Sportbladet.

Pavel Brendl svarade för två nya fullträffar mot Luleå. Råkar inte MIK-forwarden ut för en rejäl måltorka har han snart passerat den magiska 30-gränsen. Då kan det bli dyrt.

- Det där stämmer inte alls. Brendl har ingen målbonus, poängterar Simons.

Inför den här säsongen värvades Kalle Kerman från Mora till Luleå. Han fanns dock inte med i måndags och uppges vara på väg bort från Luleå - till Mora?

- Vi ville gärna ha kvar Kerman, men han gjorde ett val. Han har kontrakt med Luleå och att han skulle vara på väg hit är en fråga som media skapat, säger Simons.

JÖRGEN WÅGER

Mer läsning

Annons