Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jan Fahlén beklagar missen

Annons

IBF Falun var tänkt som huvudarrangör bland föreningarna om Dalarna hade fått dam-VM 2009.

Nu skickades kandidaturen aldrig in.

- Vårt VM-koncept var, och är, riktigt bra. På Lugnetområdet finns inte bara Falu Kuriren Arena, utan också ishall, tennishall och friidrottshall, så tillgången på planer - åtta fullstora - med stor publikkapacitet är ju suveränt. Dessutom har Falun god tillgång på boende också. Och innebandyintresset är stort, säger Jan Fahlén.

Vilka chanser hade Dalarna haft i kampen om att få arrangera VM?

- Med tanke på att vi har tillgång till tre jätteanläggningar tror jag att de hade varit goda. Vår kandidatur hade varit stark, säger Jan Fahlén.

Han är försiktig, vill inte peka ut vem som gjort rätt eller fel när det gäller den inte inskickade VM-ansökningen, men säger:

- Nu hoppas jag att Dalarnas Innebandyförbund gör en ansökan som en sorts viljemarkering, även om ansökningstiden har gått ut.

Tomas Eriksson, generalsekreterare i Svenska Innebandyförbundet och den tjänsteman som handhar VM-ansökningarna, säger:

- Visst kan Dalarna i efterhand anmäla sitt intresse för att kandidera, men jag kan inte se några skäl till att vi skulle behandla ansökningen.

- Distrikten har via tre brev påmints om att söka VM och på vår hemsida har texten också publicerats, så informationen från vår sida har kommit ut till de intresserade.

Eriksson poängterar att ansökningstiden dessutom förlängdes under senvintern, då VM 2009 fick nytt datum (5-13 december).

- Först skulle ansökningarna vara inne till den 30 mars, men för att distrikten skulle kunna undersöka hallbokningar och annat i och med senareläggningen av VM, så förlängdes anmälningstiden med nästan en månad och gick ut den 27 april. Det har funnits tid att söka, säger Tomas Eriksson.

I mitten av juni räknar innebandyförbundet med att ha ett beslutsunderlag för att kunna bestämma vilket distrikt som får VM 2009.

Mer läsning

Annons