Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jämnt i kvalseriepremiären

Annons

Brynäs drog längsta strået i kvalseriepremiären - men det krävdes straffavgörande från veteranen Janne Larsson i femte omgången innan saken var klar.

2-1 till Brynäs i Gavlerinken och Gävlelaget har fått om inte en smakstart, så i varje fall två poäng i starten.

Östgötarna var det klart bättre laget och skulle ha vunnit - men Janne Larsson fick äntligen göra mål. Och bli stor matchhjälte på kuppen.

Det skedde först i femte straffomgången, efter att mycket duktige hemmamålvakten Jamie Ram dessförinnan räddat Linköpingsstraffen i samma sudden-omgång.

Brynästränaren Gunnar Persson erkände även att den kanadensiske målvakten spelade en direkt avgörande roll i sista perioden och då räddade Brynäs från nederlag under ordinarie matchtid.

- Men jag tyckte vi hade bra krigarinställning, sade Gunnar Persson.

Linköpingstränaren Torgny Bendelin var fullt nöjd med en poäng:

- Vi spelade stabilt. Vi gjorde bra ifrån oss. Att vi sedan föll på straffar är rena tillfälligheter.

Skellefteå vann med 3-2 mot AIK efter att bortalaget dominerat de två första perioderna.

I den sista blev det en stor scenförändring och Skellefteå kunde vända 1-2-underläget till seger. Stor matchhjälte blev Jimmie Eriksson som först kvitterade till 2-2 efter en fin soloräd, och sedan slog in segermålet en dryg minut före full tid.

Rögle tog en imponerande bortaseger mot Hammarby på Hovet.

Matchen var även den jämn, men till slut kunde skåningarna vinna med 5-3. Hammarby hade hela tiden övertaget och ledde med såväl 1-0, som 2-1 och 3-2. Men efter ett effektivt powerplay i början på slutperioden kunde Kristofer Starck och Torgny Löwgren ge gästerna segern.

TT

Mer läsning

Annons