Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jämn Borssén jagar pallplats

/
  • Therese Borssén hoppas på säsongens första pallplats i Kranjska Gora på söndag.

Uråkning – 6:a – 7:a – 11:a – 8:a.
Therese Borssén har visat upp en imponerande jämnhet i världscupen – men är ändå inte helt nöjd.
– Jag hoppas att jag har mer att ge, säger hon.

Annons

Therese Borssén ligger på nionde plats i slalomcupen efter fem av säsongens nio världscuptävlingar i disciplinen.

Och efter uråkningen i säsongens första tävling, i Aspen i slutet av november, har den 27-åriga Rättvikstjejen levererat på en jämn och hög nivå.

– Det känns lovande. Jag har varit ganska jämn, har åkt bra utan att göra något speciellt, men jag hoppas att jag har mer att ge.

Vad är det som krävs i din åkning för att du ska ta klivet upp på pallen?

– Marlies Schild är helt överlägsen, men bakom henne så har det varit olika personer på pallen ganska mycket. Får jag till två bra åk så kan jag vara där.

På söndag tävlar slalomtjejerna i Kranjska Gora, den första slalomtävlingen i världscupen på nästan tre veckor, men Borssén är inte orolig för att formen ska ha försvunnit.

– Nej, jag har haft bra träningar och har samma känsla i kroppen. Det är en tuff backe här i Kranjska Gora, jag har tävlat här en gång tidigare och då blev jag sexa.

Med korsbandsskadade Maria Pietilä Holmner borta resten av säsongen är Therese Borssén den mest rutinerade och meriterade i det svenska slalomlaget.

Men Borssén tycker inte att det sätter någon större press på henne eller att hon får ta ett större ansvar.

– Nej, jag ser det inte på det sättet. Däremot är det förstås oerhört tråkigt att Maria, som jag är väldigt bra kompis med, råkat ut för den här skadan. Samtidigt är det sådant som kan inträffa i den här sporten.

Tävlar i Kranjska Gora gör ytterligare två dalatjejer; Nathalie Eklund från Leksands SLK och Therese klubbkompis i Rättviks SLK, Anna Swenn-Larsson.

– Det är jättekul att Anna, som tävlar för samma klubb som mig, också är med. Det är peppande att se de unga tjejerna och vi kan lära av varandra.

Din målsättning inför avslutningen på säsongen?

– Att gå in för varje tävling och inte tänka för mycket på hur jag ligger till i cupen.

Mer läsning

Annons