Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jäktigt för systrarna Kallurs

Annons

Deras universitet, University of Illinois i Champaign, hade chansen att vara med och slåss i friidrottstoppen av conferencen "Big Ten".

För att klara det krävdes att många av tjejerna i laget gjorde insatser i flera grenar. Jobbigast av alla hade nog Jenny Kallur.

Jenny deltog inom 25 timmars tidsrymd i nio löpningar.

Hon började på lördagen med att delta i 4x100 meter stafettkval.

Sedan blev det 100-meterskval, där hon blev tvåa i sitt heat på 11,79. Susanna sprang också 100-meterskvalet, men blev fyra i sitt heat på 11,81 och utslagen från finalen med en hundradel.

Sedan var det dags för kval i korta häcken. Här blev Sanna heatsegrare på 12,94 och Jenny tvåa i sitt heat på 13,42. Båda tiderna räckte till final - och kvalificering till universitetsmästerskapen för hela USA.

Därpå blev det kval för Jenny på 200 meter. Ett kval där Jenny slutade trea på 23,95, och kvalificerade sig till final.

Under tiden deltog Susanna i både längdhopp och höjdhopp. En något splittrande uppgift, som gjorde att Susanna blev 14:e flicka i längdhoppet på 5,70 och blev utan klarad höjd i höjdhoppet.

Söndagen var naturligtvis helt och hållet finaldag. Och Jenny fanns på startlinjen i fem finaler.

Hon ingick i det 4x100-lag som blev stafettvåa. Hon blev fyra på både 100 (11,95) och 200 meter (24,10). Hon fick till och med lov att springa en sträcka i Illinois 4x400-stafettlag, som slutade femma.

Resterande grenen var naturligtvis 100 häck. Där fanns båda systrarna med. Susanna blev trea på 13,26 och Jenny femma på 13,66. Före sig hade de klubbkamraten Perdita Filicien, som blev tvåa på 13,00 och Indianas Danielle Carruthers, som satte nytt conferencerekord med 12,68.

Illinois nådde inte riktigt ända fram till absoluta toppen. De blev trea i conferencen, 1,5 poäng från andraplatsen. Men det var en mycket strong insats, då Illinois saknar aktiva i flera av friidrottsgrenarna.

Nu återstår Universitetsmästerskapen, innan det är dags för systrarna Kallur att komma hem till Sverige igen. Tyvärr missar de ju Svenska Cupen i Enskede den 24-25 maj. Dit lär Falu IK komma med ett mycket försvagat damlag.

Men till SM-stafetterna den 14-15 juni bör de vara hemma.

LARS-ERIK MÅG

Mer läsning

Annons