Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jakten på ersättaren har inletts

Annons

Kontinuitet är ett av nyckelorden för Leksands sportchef.

- Men detta var ju inget vi kunde påverka. Vi var också måna om att gå ut med det så fort som möjligt för att kunna arbeta utan att det spekuleras i varför.

Hur arbetar du nu?

- Jag sonderar naturligtvis hela "spelplanen", alltså både både inom Sverige och utomlands. Det finns ingen anledning att sätta några begränsningar för var vi tittar.

Vilken typ av tränare tittar du på?

- I botten ska det naturligtvis finnas ett gediget hockeykunnande, en skicklighet i att både träna och coacha. Men det blir också allt viktigare att det är en ledargestalt, hela tränarens ledarskap är viktigt.

-Dessutom driver vi i klubben en sportslig linje som vi en sportslig linje där fysiken är ett nyckelord. Vi ska hela tiden vara fysiskt förberedda så vi kan spela den hockey vi önskar. Den linjen i vår filosofi ska vi fortsätta driva på precis samma sätt som vi gjort hittills.

- Så sent som i måndags tog vår styrelse för övrigt beslut om en ny sportslig organisation som vi ska presentera offentligt så småningom.

Om Leksands nye tränare ska vara någon av de ganska många etablerade som blir lediga inför nästa säsong eller något nytt och fräscht namn vill inte Lundström specificera.

- Det är som sagt dumt att låsa sig vid någon lösning.

Men räkna ändå med att det blir en erfaren tränare som står i Leksands bås nästa säsong.

- För mig handlar det inte om ålder utan kompetens. Och det är naturligtvis bara en tillgång om en tränare har stor erfarenhet.

Att vara hockeytränare är en sak, att vara det i Leksand en helt annan. Det håller även sportchefen med om.

- Visst är det en utmaning i sig. Här finns ett oerhört engagemang vilket naturligtvis är oerhört positivt men det kan vara tufft om det inte går så bra som så många vill det ska göra.

Inget för en tränare utan erfarenhet, alltså. Eller...?

- Han ska i alla fall veta vad det handlar om.

Till sist: Hur mycket betyder det att du inte vet om det är en elitserietränare eller en allsvensk tränare du jagar?

- Inte någonting. Oavsett vilken serie vi spelar i är Leksands ambition att ha en organisation som om vi spelade i elitserien.

SAMMANSTÄLLNING: CARL-JOHAN GOTH HANS DAHL

Mer läsning

Annons