Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jakten på den gröna tråden

Annons

Efter några magra år, med degraderingen ur Superettan 2004 och den svaga insatsen i division 2 den senaste säsongen, siktar Brage uppåt igen.

- Vi ska tillbaka till svensk elitfotboll igen, säger Thomas Nilsson, en av medlemmarna i den sportkommitté som Brage visade upp i går.

Övriga i sportkommittén är Kent-Erik Hagberg, Peter Uhlbäck, Ronnie Söderström, Tommy Österberg och Hans Eklund.

Fem av dem är kända spelar- och ledarprofiler i Brage och inom Borlängefotbollen, medan Hans Eklund är ett mindre känt namn för de fotbollsintresserade i Borlänge.

- Jag har de senaste åren varit verksam inom Dalarnas Fotbollförbunds föreningskommitté och jag är hitplockad för att leda utvecklingsprocessen i Brage, berättar Hans Eklund.

- Sportkommittén är bara en av flera kommittéer som ska dras igång i föreningen och till en början kommer jag att sitta med i sportkommittén. Det är viktigt att börja med att bygga en stark organisation, fortsätter Eklund.

Sportkommittén ska i första hand avlasta sportchefen Lasse Ericson i rekryteringsarbetet av nya spelare.

- Vi måste bli bättre på att kartlägga distriktet och de här killarna i sportkommittén har förutom ett starkt Bragehjärta även ett oerhört stort kontaktnät som vi ska utnyttja, säger Lasse Ericson.

Brage ska bygga från grunden med en stark ungdomsverksamhet i botten, där en "grön tråd", eller om ni så vill "röd tråd", ska genomsyra klubben.

Och även om målsättningen är att ta sig tillbaka till elitfotbollen skyndar klubben långsamt.

Den exakta rollfördelningen inom sportkommittén är inte klar och det är inte byggandet av nästa säsongs trupp heller.

- Vi har 16 spelare under kontrakt just nu och vi har en del namn vi jobbar med. Till jul hoppas jag att spelartruppen ska vara spikad och klar till 90 procent, säger Lasse Ericson.

THOMAS LIND

Mer läsning

Annons