Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Jag var under isen ett tag"

/

Efter världscuptävlingarna i slovenska Rogla 17–18 december förra året hamnade Älvdalens Maria Rydqvist i en djup svacka.
En svacka som höll i sig en bra bit in i Tour de Ski.
Men i andra halvan av touren började det lossna.
Och nu är formen på plats igen.

Annons

– Ja, nu börjar jag hitta mig själv igen. Jag var under isen ett tag efter tävlingarna i Rogla. Jag hade inte förväntat mig att formen skulle vara så dålig under Tour de Ski, framför allt första halvan. Det var en jobbig period.

Har du någon teori varför formen försvann helt plötsligt?

– Nej, kan bara spekulera. Det enda jag kan tänka mig var att träningen på hög höjd slet hårt på mig. Eftersom formen dippade på hög höjd, menar Ryqvist.

Men i helgens världscuptävlingar i estländska Otepää visade Maria att hon är på gång. Maria slutade på en 13:e plats i tiokilometersloppet i klassisk stil. Ett lopp där Älvdalsåkaren gick ut hårt. Vid 2,5 kilometer hade hon bland annat den femte bästa tiden av alla.

– Det kändes bra i kroppen igen.

Förra årets SM slutade med ett brons och ett silver för Maria som då tävlade för Östersund.

– Det var en bra SM-vecka förra året, silver på 30 kilometer och brons i skiathlon. På de övriga distanserna slutade jag fyra, säger hon.

Vilka distanser hon kommer att köra på sin gamla hemmaplan i Östersund är inte bestämt än.

– Jag kommer att köra alla individuella loppen. Hur det blir med teamsprinten på torsdag vet jag inte, avslutar Maria Rydqvist.

Mer läsning

Annons