Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Jag tycker synd om henne"

Annons

- Lenas kontrakt gick ut efter den här säsongen. Därför frågade vi henne i januari om hon tänkte sig att vara kvar som tränare och hade hon då svarat ja är jag övertygad om att hon funnits i en tränarroll, säger IBF Faluns sportchef Mats Andreasson.

Efter att ni frågat Lena Birath i januari, stötte ni då på henne efter det för att få ett svar?

- Den uppfattningen vi fick av henne i januari var att hon ville lämna besked först när säsongen var över. Då började vi att titta på andra lösningar och fastnade till sist för det alternativ vi presenterade i förra veckan, säger Mats Andreasson.

Gav ni Lena besked om att hon inte ingick i tränarstaben till nästa säsong innan ni presenterade den?

- Självfallet gjorde vi det. Jag gav Lena samma besked som jag gav till Niklas Johansson om att han inte var med som huvudtränare i damlaget nästa säsong. Det gäller att köra med öppna kort, menar Mats Andreasson.

Några andra kommentarer i fallet?

- Bara att jag tycker att det är tråkigt att det kommer ut i tidningarna. Lena har gjort en kanonsäsong och jag tycker synd om henne om hon känner sig på det sätt som hon beskriver.

- Men som sagt. Hade hon sagt ja när vi frågade henne i januari hade hon säkert varit kvar som tränare, säger Mats Andreasson.

THOMAS LIND

Mer läsning

Annons