Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Jag tål inte hur mycket stryk som helst"

Annons

För Jonas Bergqvist och övriga i ledande positioner i föreningen väntar ett oerhört tufft jobb för att få Leksand tillbaka till hockeyns finrum.

Det är tre år sedan Leksand ramlade ur elitserien för första gången.

Då kunde klubben, med hjälp av en närmast total uppslutning bland sponsorer och supportrar, ta steget tillbaka direkt.

Frågan är om uppslutningen kring laget blir lika stor den här gången?

- Vi tar inget för givet utan kommer ödmjukt att be alla att ställa upp. Samtidigt vet vi att vi inte kan köra exakt samma koncept som vi gjorde för tre år sedan, säger Jonas Bergqvist.

Kan du jämföra dina känslor i dag med vad du kände när ni trillade ur elitserien 2001?

- Känslorna är desamma. Jag känner besvikelse, tomhet men samtidigt också revanschlust. Samtidigt lever varje säsong sitt eget liv och det går aldrig att jämföra helt och hållet.

Besvikelsen bland supportrar och sponsorer är förstås stor efter degraderingen och både spelare och klubbledning får svidande kritik. Men också uppmuntrande ord...

- Jag har fått ta emot mängder av positiva mail och fax från supporterklubbar, sponsorer och till och med folk på regeringsnivå. Det känns förstås oerhört positivt och jag är imponerad av den kraft av att jobba framåt som finns.

Säsongen, som avslutas på påskafton, har varit ett sportsligt fiasko. Leksand tippades som ett lag för den övre halvan av elitserien, men är med två omgångar kvar av kvalserien, redan ur elitserien.

Är det något beslut som du tagit under säsongen som du ångrar?

- Det är svårt att svara på. Misstag görs alltid och när man sitter med facit i hand är det alltid lätt att säga vad man skulle gjort annorlunda.

- Samtidigt tycker jag att vi provat allt både före och under säsongen. Vi har bland annat jobbat med konflikthantering, gruppdynamik och kompetensutveckling, men den här säsongen har det helt enkelt inte fungerat.

Är du beredd att avgå?

- Jag skulle kunna ha det mycket behagligare om jag slutade direkt, men Leksand betyder så oerhört mycket för mig och jag vill ta mitt ansvar. Vill dessutom sponsorer och styrelse ha mig kvar så känner jag ett ännu större ansvar.

- Samtidigt måste jag känna om jag verkligen har kraften och lusten att fortsätta med det här. Jag tål inte hur mycket stryk som helst, säger Jonas Bergqvist.

THOMAS LIND

Mer läsning

Annons