Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Jag sover inte speciellt oroligt"

Annons

Men för BS, liksom för ett ganska stort antal andra klubbar i den högsta serien, är ett positivt eget kapital en ganska avlägsen dröm.

- Skulle Svenska Bandyförbundet tillämpa samma principer som exempelvis fotbollen gör skulle det nog inte vara speciellt många lag kvar i allsvenskan, säger Fällman.

- Men till skillnad från de stora klubbarna i de stora idrotterna håller vi inte heller på och dribblar fram med bolagsbildningar fram och tillbaka. Vi redovisar inte ens spelartruppen som någon tillgång i balansräkningen, vilket jag förstått är ganska vanligt i fotbollen.

I den delårsrapport som Falu BS ekonomiansvarige Mats Sonehag levererade till licensnämnden redovisar klubben ett överskott för säsongen som gick.

- I den dialog vi haft med ekonominämnden har jag förstått att det är absolut viktigast för oss. Vi visar att vi är på rätt väg på ett seriöst sätt. Att sedan det tar tid att bli av med vår gamla surdeg är en annan sak. Men det är ekonominämnden, som jag förstår det, mycket medveten om.

För ordförande Fällman, i det civila bankdirektör vid SEB, är det framför allt viktigt att inte hålla på med papperskonstruktioner:

- Vi är en ideell förening, en vanlig idrottsförening, och jag tycker det är viktigt att öppet och ärligt redovisa allt på ett ärligt sätt. Vi ska som sagt inte hålla på med sådana transaktioner som möjligen de största föreningarna i det största idrotterna kan göra.

Där handlar det ju också om en verksamhet som gått från att en gång ha varit ideell till att mer eller mindre vara affärsdrivande företag.

Dit är vägen lång för bandyklubbarna.

I det delårsbokslut BS presenterade för ekonominämnden i går är överskottet preliminärt 100 000-200 000 kronor.

- Dessutom har vår sponsorförsäljning tagit rejäl fart sedan Sören Persson kom.

Vad händer nu?

- Jag räknar med att vi blir kallade till en träff med ekonominämnden. Så brukar det i alla fall vara. Hittills har våra möten med nämnden varit konstruktiva.

Är du orolig för Falu BS elitlicens 2005-2006?

- Helt säker kan man naturligtvis aldrig vara så länge vi dras med ett underskott. Men skulle jag varit orolig hade vi aldrig anställt Sören Persson. Och Sören, som vet tillståndet i landets bandyklubbar bättre än någon annan, skulle naturligtvis aldrig ha valt att komma till oss heller.

Det ska tilläggas att ekonominämnden kommer att granska fler klubbar än de 16 i nästa års allsvenska för att gardera sig om någon skulle nekas licens.

HANS DAHL

Mer läsning

Annons