Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Jag har många år kvar på toppnivå"

Annons

På lördag spelar han på semesterön Teneriffa sin sista match för säsongen med Córdoba Club de Fútbol, laget som efter den oväntade hemmaförlusten mot Valladolid med 3-4 i förra omgången ramlar ur den näst högsta ligan.

- Det känns för jäkligt att det gått så illa. Tyvärr kom tränarbytet för sent. Staden, klubben och den nya stadion hör hemma i den högsta ligan, säger Fredrik.

När serien började var siktet inställt på avancemang till högsta ligan men dåvarande tränaren valde att bänka de nyförvärv sportchefen köpt in och satsade på de gamla spelarna.

Men efter en katastrofal första halva av serien fick tränaren sparken och sportchefen tog över tränarskapet. Trots en positiv trend efter tränarbytet gick det ändå åt pipan.

Själv satt Fredrik avstängd på läktaren i ödesmatchen och kunde inte påverka det som hände på planen.

- Vi ska försöka vinna sista matchen mot Tenerife. För det kan bli klubbar som inte klarar ekonomilicensen och det kan ge oss en gratisplats till nästa säsong.

Den 30 juli går hans kontrakt med Porto ut, ett kontrakt som Fredrik känt som ett ok på sina axlar, eftersom han under den tiden varit permanent utlånad till andra klubbar, senast till Córdoba Club de Fútbol.

- Porto har hittills betalat en del av min lön men ska jag vara kvar får Córdoba stå för hela kostnaden och det kanske klubben tycker är för mycket, speciellt nu när vi åker ur.

Kontraktet med Córdoba gäller annars över nästa säsong men är skrivet så att det kan brytas.

- Det är en skälig summa det handlar om i så fall, påstår Fredrik, som haft kontakt med flera allsvenska klubbar.

Men efter tio år som utlandsproffs har Fredrik en lönenivå som svenska elitlag långt ifrån kan matcha. Och han kan fortsätta tjäna fina pengar på sin fotboll.

Och Fredrik trivs utmärkt med tillvaron i södra Europa. Han bor i en fin hyreslägenhet med takterass i storstaden Córdoba (nästan 400 000 invånare) samt har ett eget hus i Porto, Portugal.

- Här i Córdoba finns allt som en storklubb behöver och när stadion byggs om kommer den att ta mycket mer än de 15 000 som kommer in nu. Därför är det extra tråkigt att vi åker ur.

Han kan tänka sig en fortsättning i Córdoba Club de Fútbol, beroende på om det blir en satsning eller inte.

- Men jag är öppen för alla förslag. Ska jag flytta hem till Sverige ska det vara till en klubb som tänker satsa rejält. Jag är visserligen 32 år, men vet att jag har många år kvar på toppnivå.

- Jag känner mig som 25, ...nej, förresten skriv 20, säger Fredrik med ett skratt.

TORBJÖRN SVENSSON

Mer läsning

Annons