Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Jag har gjort fel"

Annons

Allt hände efter Masarnas segermatch mot Luxo Stars i tisdags kväll. Som vanligt var det "after speedway" på ett näringsställe i Avesta efter matchen.

- Då drack jag två mellanöl, berättar Lindbäck.

Den ena tog han till maten som han åt tillsammans med sina lagkamrater, den andra drack han i baren där han umgicks med klubbens supportrar.

Några timmar senare var det dags att åka hem eftersom Antonio Lindbäck hade en resa till England och match med Poole på onsdagskvällen.

- Jag trodde att ölen gått ur kroppen och jag kände mig helt normal när jag satte mig i bilen.

Men när han stoppades av polisen och blåste i alkomätaren visade det sig att Antonio hade 0,17 milligram alkohol i utandningsluften. Det motsvarar 0,32 promille i blodet. Gränsen för rattfylleri går vid 0,2 promille alkohol i blodet.

- Helt klart gjorde jag en felbedömning, konstaterar Lindbäck.

Han kan nu räkna med att få körkortet indraget mellan en till fyra månader. Normalt brukar det bli tre månader utan körkort vid den promillehalt Antonio hade.

Rattfylleriet till trots, så går tävlandet vidare för Antonio. Han bidrog starkt till att Poole besegrade Coventry i den högsta engelska ligan med 47-45 i onsdags kväll. På sju heat körde han då in 16 poäng till Poole.

Antonio Lindbäck tävlade också i går kväll och i kväll är det återigen dags för match i England.

Fakta | Rattfylleri

Rattfylleri: är när man har kört bil och varit onykter. I Sverige är gränsen för rattfylleri 0,2 promille alkohol i blodet eller 0,1 Mg/liter i utandningsluften. Med grovt rattfylleri menas att man har 1,0 promille eller mer i blodet, respektive 0,5 Mg/liter i utandningsluften.

Källa: MHF:s hemsida.

BENGT KARLSSON

Mer läsning

Annons