Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jag förstår mig inte på Zlatan!

/

Annons

Zlatan är i sina bästa stunder en av världens bästa fotbollsspelare.

Men vid sidan om planen uppträder han ibland som. en idiot!

Ordet respekt är ett flitigt använt ord av Zlatan men är tydligen något bara andra ska visa men inte han själv.

Hur "Ibra" har mage att ställa upp på bild med den skandalomsusande och förre Juventusdirektören Luciano Moggi är en svårlöst gåta.

Att så öppet provocera sin nuvarande arbetsgivare Inter, och inte minst tränaren Roberto Mancini och ligamästarnas supportrar, de senare som avskyr allt vad Juventus heter och står för som pesten, ger bara ännu en vink om ett ego som inte är av denna värld.

Hjärnsläppet blir ännu svårare att förklara med bakgrund av att Zlatan Ibrahimovic just är färd med att omförhandla sitt kontrakt. Det har talats om åtskilliga nya miljoner på väg in på det redan tidigare feta lönekontot. Istället kan Zlatan ha gjort ett präktigt och avgörande självmål.

I Milano, i de "blåsvartas" inre kretsar, höjs det nu röster om att rent utav göra sig av med svensken. En kritik Zlatan och hans vapendragare, den kontroversielle aganten Mino Raiola, inte bara kan vifta bort.

Zlatan går även i en italiensk tidning till attack mot förbundskapten Lars Lagerbäck.

"Glömma allt? I helvete heller", säger han om händelsen i fjol när han och landslagskompisarna "Chippen" Wilhelmsson och Olof Mellberg blev hemskickade efter att ha struntat i gemensamt uppsatta regler under en landslagssamling.

Att det fortfarande finns en rejäl fnurra på tråden mellan landslagsledningen och Zlatan behöver man inte vara en Einstein för att förstå. Till och med Lars Lagerbäck borde inse att det kommer att vara frostiga relationer i framtiden.

Zlatan finns med i truppen mot Danmark och Island men det är ett spel för galleriet. Han är nyopererad och har en tid med rehab framför sig. Inter kommer aldrig att tillåta en otränad "Ibra" delta i landslaget.

Plumpen mot Nordirland kan bli ödesdiger. Skulle Sverige förlora även mot Danmark nästa vecka, vilket är högst troligt med tanke på skadeläget, då blir det svårt att ta sig vidare.

Även om Nordirland toppar kvalgruppen ser jag inte det hårt arbetande fotbollskollektivet som något större hot. Då blir Danmark och Spanien betydligt svårare att tas med. Magkänslan ger också, tyvärr, oroväckande signaler. Det kan bli ett EM-slutspel utan svenskt deltagande.

Tvära kast. Starkt av Falu FK att vände 0-2 till 2-2 på "Koppis". Mittbacken och tvåmålsskytten Niklas Forslund toppar den interna skytteligan. All heder åt Niklas - men Falulaget måste få bättre fart på de offensiva spelarna. Och börja vinna matcher, det är då det märks i serietabellen.

Brage möter på måndag Sandvikens IF. Jag tippade gästrikarna som serieetta inför starten men det har gått trögt för laget som ligger åtta och är akterseglat av Brage med sju poäng.

De grönvitas friska inledning är lite förvånande men desto mer glädjande. Optimismens vindar blåser igen för Brage. Det finns nu, den dåliga ekonomin till trots, en framtidstro.

Stor del i att det snackas fotboll igen i Borlänge har nye ordföranden Benny Astor. Han har den glöd och passion för Brage och fotboll som krävs för att göra ett bra jobb.

Jag fick inte min drömfinal i Stanley Cup. Anaheim satte bryskt stopp för Detroits säsong. Lidström, Zetterberg, Holmström och övriga svenskar i Red Wings fick semester tidigare än vad de hoppats. Nu håller jag tummarna för att Daniel Alfredsson som förste svenske lagkapten får lyfta den enorma fulsnygga Stanley Cup-bucklan.

Champions League-finalen är glömd. Höll tummarna för "Pool" som inte stod distansen ut. Kakás framspelning till 2-0-målet en delikatess. I övrigt levde inte matchen upp till mina förväntningar.

Mer läsning

Annons