Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Jag fick ta ut det sista lilla"

Annons

- Men avslutet var kanske inte lika vackert.

- Jag fick ta ut det sista lilla för att orka komma först till bollen, pustar Brages matchvinnare efter matchen.

Medveten om att det i det läget kändes tungt att löpa långt i den plötsliga sommarvärmen som hittat till Domnarvsvallen.

- Värmen spelade in, helt klart. Men vi hade ju fått jaga boll ett längre tag också, när BP tog över spelet i andra halvlek, funderar "Bengan".

- Desto skönare förstås att få sätta bollen i ett sånt läge. Jag var duktig trött vågar jag säga när jag nådde bollen.

Lite av en nyckelroll i Brage hade annars Daniel Karlsson i den här matchen. Dels på grund av den skada han drabbades av mot Enköping senast, dels på att "radarkompisen" Mattias Östberg stod på sidan.

- Men jag tycker vi i backlinjen hjälpte varandra riktigt bra. Täckte upp för varandra när det behövdes och gav ju inte BP så där hiskeligt många chanser tycker jag.

Skadan, kände du av den?

- Nej, jag tycker det kändes bra. Jag har varit i Halmstad i veckan för behandling och det har hjälpt, helt klart, säger Daniel, väldigt duktig och alert i går vågar vi påstå.

Men heder åt hela backlinjen, där kanterna täcktes upp riktigt bra av Johan Persson och Jesper Johansson och där Jonatan Lundevall "vickade" med hedern i behåll på den lediga mittbacksplatsen.

Plus i kanten också till Kristoffer Melin som börjar komma in i tempot nu samt förstås toppduon Jimmy Rajala och Jörgen Sundström, som både är tunga att tas med för motståndarförsvaren.

BJARNE SOLUM

Mer läsning

Annons