Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Jag arbetar redan"

Annons

- Men på riktigt startar ju inte försäsongen förrän i månadsskiftet.

Engström, 42, är ursprungligen från Kiruna men är sedan ganska många år etablerad i innebandyn längre söderut. Han har bland annat coachat Järfälla och Älvstranden i elitserien.

Älvstranden, tillbaka i elitserien, var också en av ganska många klubbar som jagade Rune som tränare inför den kommande säsongen. Men han valde alltså ändå Falun.

Varför?

- Jag tror på det koncept klubben har, ett bra samarbete med näringslivet och den egna hallen. Det känns som en intressant utmaning.

Vad vet du egentligen om IBF Falun?

- Jag tror jag har en ganska bra bild. Jag har fått en god insyn i klubben, inklusive ekonomin, och hela tiden varit informerad om det som händer på spelarsidan. Med hårt arbete tror jag vi på sikt ska etablera innebandyn i Falun. Jag vet i alla fall så mycket att det inte är någon kris med ekonomin i föreningen.

Du efterträder karismatiske Mika Packalén. Dina likheter eller olikheter med honom?

-Jag känner Mika väl sedan ganska lång tid tillbaka. Han är en duktig och ambitiös ledare och vi har nog ganska många likheter. Vi är båda ambitiösa, seriösa, noggranna och ställer ganska höga krav. Dessutom har vi en ganska stor samsyn på innebandy.

- Men sedan är vi ju alla olika personligheter vilket naturligtvis påverkar.

Det händer en del på spelarsidan. Hur väl informerad är du?

-Jag har som sagt fått en god insyn. När det gäller spelare som försvinner är det kanske logiskt att Lundmark, Sjöö och Åkerberg varvar ner.När det gäller Hannes Öhman kan jag bara konstatera att den här "skilsmässan" nog var det bästa för båda parter...

-Jag är övertygad om att vi kommer att få ett bra lag. Det är dessutom klokt att bygga långsiktigt, en satsning får aldrig bli bara en dagslända.

När Rune så småningom flyttar till Falun kommer han att ta av sig polisuniformen och vara tjänstledig.

-Det finns kanske behov av poliser i Falun också men just nu passar det mig bäst att ta tjänstledigt. Dels har jag en egen firma som jag kan ge mer tid (det handlar om utbildningar och föreläsningar), dels har jag planer på att vidareutbilda mig själv också.

Vad vet du om Falun?

-Inte så mycket. Men de gånger jag varit på besök har jag fått ett mycket positivt intryck. Det känns som en lagom stor stad. Dessutom är ju Lugnetområdet väldigt fint.

-Jag har faktiskt själv varit där och spelat polis-SM i bandy för några år sedan...

Dessutom har han ju hälsat på IBF Falun några gånger under vintern också...

HANS DAHL

Mer läsning

Annons