Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Jag är förbannad"

Annons

Olyckan inträffade i tisdags, sista tävlingsdagen i Strömsholmstävlingarna.

Vid trekombinationen kom hennes häst Gazzous in fel. Hästen fick en bom mellan benen och Louise stöp handlöst från hästryggen och slog i nacken och ryggen i marken.

Först befarade man "bara" en kraftig hjärnskakning. Men senare visade röntgen en spricka på skallbasen, och skadade revben.

-Louise hade ändå en otrolig tur. Sprickan sitter precis ovanför halskotan, säger Louise mamma Åsa.

Louise själv kommer inte ihåg någonting av olyckan.

-Nej, det gör jag inte. Jag kommer inte ihåg något från hela dagen, säger Louise.

Om en vecka skall hon på skiktröntgen igen, och går allt som det skall slipper hon en operation.

-Jag tror att jag slipper operera mig. Jag är optimist, säger hon.

Men den halskrage som hon bär kommer hon att få ha en lång tid framöver.

-I åtta veckor måste jag vara stilla och bära kragen. Det som gör mig mest förbannad är att jag missar SM i Varberg nästa vecka, säger Louise.

Varför det gick som det gjorde har Louise ingen aning om. Men hon har fått berättat för sig att Gazzous uppträtt lite konstigt vid ett annat hinder.

-Gazzous har varit lite krånglig vid vattenhindren, men inte den här gången. Nu var han det vid ett enkelhinder och trekombinationen där olyckan hände i stället. Varför vet jag inte, säger Louise.

Hur tror du att den här olyckan kommer att påverka dig när du sitter upp på hästen igen?

-Jag tror inte det kommer att påverka mig något. Jag har varit med om olyckor förr. Men man skall aldrig säga aldrig, menar Louise.

Men det är en lång väg att vandra för Louise innan det blir aktuellt med att sitta upp på hästryggen igen. Minst åtta veckor.

-Nu är jag trött av all medicin. Dessutom har jag lite svårt med talet, troligtvis på grund av kragen jag har runt halsen. Men det är bara att ta en dag i taget och försöka att komma tillbaka, avslutar Louise Haaga.

GUNNAR BÄCKE

Mer läsning

Annons