Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jackpott för IBF...

Annons

- Vi är oerhört glada. Vi har satsat hundraprocentigt på att få Rune. Det är honom och ingen annan vi vill ha, sa IBF Faluns klubbdirektör Robert Schultz.

- Vi är i första hand överens om ett tvåårskontrakt men ser gärna att det blir ett längre samarbete.

Varför ville ni så gärna ha just Rune Engström?

- För att han på alla sätt passar in hos oss, i IBF Faluns sätt att tänka och fungera. Han är en aktiv coach men har ett lugn och en stabilitet i sitt sätt att arbeta som vi tycker om, säger Schultz.

Den senaste säsongen har Rune Engström inte coachat något lag.

- Så just nu känner han ett starkt sug efter innebandyn igen vilket gör honom extra motiverad, säger Schultz.

Tidigare har han dock coachat tio år på elitnivå: Järfälla, Växjö och senast Älvstranden i elitserien och även tre division 1-klubbar.

I Älvstranden var han både tränare och sportchef.

I grunden är dock den nye IBF-tränaren polis.

När kommer han att tillträda?

- Det är meningen att Rune ska börja jobba med laget runt den 1 maj. I början kommer han att vara här till och från. Meningen är att han ska flytta från Göteborg till Falun i slutet av sommaren.

Kommer Rune Engström att vara heltidsanställd som tränare?

- Nej, det kommer han inte att vara. Antingen kommer han att plugga eller arbeta med sin firma som bland annat föreläsare, säger Schultz.

Rune Engström var för övrigt inte det hetaste namnet för IBF Faluns klubbledning. Även företrädaren Mika Packalén förordade Engström som näste tränare. Så här skrev Packalén på sin hemsida:

"Jag hoppas för grabbarnas skull att Rune Engström signar. Han har erfarenheten, rutinen och kompetensen att både bygga vidare samt höja verksamheten ett par pinnhål."

HANS DAHL

Mer läsning

Annons