Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Istravet lockade storpublik

Annons

För Lennart Neregård och kompani i arrangörsföreningen har målsättningen sedan omstarten i slutet på 90-talet varit att permanenta istravet.

Därmed för de också en gammal tradition med hästar och täta publikled i Grangärdebygden vidare.

Söndagens trav som var det femte i (ny)ordningen och kördes på sjön Saxen, blev publikt en stor framgång med mellan 1 000 och 1 500 åskådare.

Rent tävlingsmässigt var det sämre. Små startfält och klara vinnare i de sex loppen med varmblod, kallblod och ponnys.

När V75-hästen Glöding med Tage H Eriksson på kuskbocken ströks i slädloppet, där han för alltid hade chans att bli ägare till ett stiligt vandringspris, så kom i stället tävlingarna att domineras av systrarna Kerstin och Charlotte Ulfsdotter-Hell. Tillsammans vann de tre segrar, det vill säga: precis hälften av den priskaka som stod till buds och som bestod av sponsortäcken.

Först att segerdefilera var Charlotta som inledde tävlingarna med att vinna med Super Zero. Segerreceptet var ledning från start till mål.

Syster Kerstin, som lämnat (ponny)livet i Dala Husby och tillsammans med sambo numera satsar på en egen travrörelse i Norr Lindberg, mellan Leksand och Rättvik, vann dels med kallblodet Komtillmåtta Alma, dels med det 10 år gamla varmblodsstoet Zawa. I båda fallen handlade det om ledning från start till mål. Till Kerstins tidigare meriter hör bland annat drygt 900 ponnystyrningar och med en uppsjö av segrar som följd. Till meriterna hör bland annat seger i Lilla Eliloppet på Solvalla med Chucuhundra. Ett fantomsto som under sin karriär sprang ihop 198 000 kronor och noterade rekordet 1,45. Chuchuhundra finns numera i avelsboxen.

KG KARLQVIST

Mer läsning

Annons