Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Isracingkrisen – Posa nobbar VM

/
  • 21 SM-guld, två individuella VM-guld och tre lag-VM-guld. Men nu hoppar Posa Serenius från Falun av årets VM i protest mot förbundskaptenens uttagningsprinciper.

– Det här är bara så dumt och helt vansinnigt.
Posa Serenius är besviken och arg på uttagningen till VM.
– Därför avstår jag att köra VM.

Annons

Det seglar upp till kris inom svensk isracing. Bakgrunden är denna. VM-kvalet körs på tre orter och Sverige får ha två förare på varje ställe. Förbundskaptenen Peter Jansson har placerat Posa tillsammans med Stefan Svensson i ryska Lukhovitsy. Därifrån går fyra förare vidare i VM. Från de två andra orterna går fem förare vidare.

Det som fått Posa att reagera är att han och Stefan Svensson får kvala i Ryssland.

– I stället borde väl de tre bästa ha placerats ut på var sin ort för att öka Sveriges chanser att få med så många som möjligt i VM. Stefan, PA Lindström och jag var bäst i fjol och vi var också bäst när vi körde träningslägret i Östersund för några dagar sedan.

Ytterligare ett skäl som Posa anför är att två av VM-tävlingarna körs i Sverige i vår.

– Då ska man väl försöka få med så många svenskar som möjligt till VM på hemmaplan i Uppsala. Och jag tror att de är besvikna i Uppsala nu. Jag har ju i alla fall varit affischnamn där nu i många år.

– Jag ska ringa upp Posa om två dagar. Jag hoppas att han ändrar sig tills dess, säger Peter Jansson till racemcsport.com.

Däremot tänker han inte ändra sin uttagning.

– Vi står inför ett generationsskifte. Jag måste se till svensk isracing i stort. Jag kan inte ta hänsyn till det som händer inom en månad. Jag behöver se minst ett, två år framåt.

– Jag ändrar mig inte. Det är förbundskaptenen som har pressen på sig, säger Posa.

Mer läsning

Annons