Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Islingby tappade ledning

Annons

Efter att ha haft en säker 3-1-ledning tröt orken för "Tigrarna" ochh slutresultatet skrevs till 3-3.

- Vi hade segern som i en liten ask. Vi skulle ha vunnit, så enkelt är det. Det märktes att vi har för lite rutin i truppen, sa Islingbys assisterande tränare Nils-Erik "Serik" Johansson.

Rent spelmässigt var inte första halvleken något att hurra för. Mycket långbollar på respektive lags targetplayer (i Islingbys fall var det starke Johnny Harèn som tog emot bollarna).

Bästa chansen före paus hade gästrikarna då man sköt en frispark strax över hemmamålvakten Anders Björks ribba.

Islingby saknade spets framåt före paus, då Harèn ofta blev för ensam när han väl fick tag i bollen vid Huges straffområde.

Det blev bättre fart på spelet när snabbe Johan Wedberg kom in på högerkanten i andra halvlek.

Wedberg ordnade en straff i 55:e minuten. Robert Kvarnström säker straffskytt.

Två minuter senare var det dags igen. Lasse Lindberg jagade en försvarare, fick tag i bollen och skickade in den bakom Andreas Wirén i Hugemålet. Så långt såg det väldigt bra ut för Islingby.

Huge reducerade, efter en missbedömning av Anders Björk, men minuterna senare gjorde "Tigrarna" 3-1. De flesta trodde då att det var avgjort.

Men ett snabbt 2-3-mål gjorde att Huge flyttade fram sitt spel, samtidigt som Islingbys försvarare började agera väldigt osäkert.

Huges Björn Olofsson slet sig i det läget loss från sin bevakning och placerade in sitt andra mål för dagen, ett skott som inte såg allt för otagbart ut.

Båda lagen hade därefter ett par halvchanser. När domaren blåste slutsignalen visade det sig att två viktiga poäng var förlorade för "Tigrarna".

- Det är rent ut sagt dåligt att släppa en tvåmålsledning på det viset, menade en besviken "Serik" Johansson.

- Vi kom in i deras lunk med långbollar upp mot våra anfallare, ett spel som inte vi behärskar lika bra som när vi spelar efter marken.

Islingby hade sina bästa i kantspringaren Robert Kvarnström och kämpen Lasse Lindberg. Johan Wedberg förtjänar också ett omnämnande efter ett piggt inhopp i andra halvlek.

JESPER KARLSSON

Mer läsning

Annons