Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Iskallt för Karlsbyn

Annons

Kommunen är oförmögen att hjälpa Karlsbyheden med den bankgaranti som behövs för att företaget York ska kunna leverera kylaggregaten till isbanan. Detta för att man missat att fatta nödvändiga beslut om stödet. Det kan ske först i höst.

Egentligen skulle klubben redan ha avblåst beställningen till York för att inte riskera att drabbas av skadestånd. Men York har flera gånger gått med på en respit i hopp om att klubben skulle kunna ordna bankgarantin på något sätt.

Och det har man försökt göra genom att få en stiftelsefond, som ännu så länge är hemlig, att träda emellan med garantin tills kommunen fattat det beslut man lovat.

Men det kärvar även med stiftelsefonden uppger Torsten Sundén efter ett nytt möte som hölls igår. Allt hopp är dock inte ute - men nästan.

- Det ser mycket mörkt ut. Vi håller på att gå på knäna och jobbar dygnet runt för att lösa det, men det är så besvärligt som det bara kan bli med semestertider och svårighet att få tag i folk, förklarar Torsten Sundén.

Det stiftelsefonden vill ha innan den eventuellt beslutar att gå in och tillfälligt stödja projektet är ett bättre underlag och det försöker nu klubben och Torsten Sundén att få fram. Ytterligare en veckas respit har man fått från York.

- Går det inte nu så är alla möjligheter uttömda och vi får skjuta upp alltihop en säsong.

- Det känns bittert med tanke på hur länge vi har kämpat för det här, säger Torsten Sundén.

Han är bitter och gör jämförelse med hur lätt och snabbt IBF Falun fick kommunal borgen till sin nya innebandyhall.

- För dem gick det som smort medan vi ska hålla på att träla ihjäl oss. Men det är väl skillnad på stan och landsbygden.

- Hade kommunen beslutat om en borgen för oss också hade det här varit klart men det vill man inte utan ska hålla på med en massa andra avtalskonstruktioner, menar ordförande Sundén.

KATARINA RUDBECK

Mer läsning

Annons