Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stor-Erik ska hålla rent

/
  • En stor stark. Stor-Erik har precis den tyngd och storlek som Mora IK saknade i fjol. Lindberg har haft en skadefylld karriär bakom sig, men nu hoppas den 26-årige norrlänningen på en skadefri säsong i sin nya klubb.  Foto: Jörgen Wåger

Annons

- Jo, jag har hört att Mora hade småväxt lag, säger "Erik den store" då vi träffar honom utanför hans nya hemmahall.

Det är en underbar höstdag och Erik strålar ikapp med Solen. Glädjen riktigt lyser i hans ögon. Han är lycklig över att få vara hel och det är inte några längre perioder i karriären som norrlänningen fått vara helt skadefri.

- Jag har haft en minst sagt brokigt karriär, konstaterar den 26-årige backen.

Att han fortfarande håller på med hockeyn, trots alla skador han råkat ut för, tackar han sin familj för.

- Om jag inte fått det stöd som jag haft hela tiden, så hade jag nog lagt av. Då hade jag nog studerat på nåt universitet i stället.

2004 lämnade han moderklubben Piteå för att söka lyckan i Luleå. I tre år tillhörde han elitserieklubben, men sejouren där blev inte som han hade tänkt sig.

- De två första åren i Luleå hade jag mycket problem med skador och jag spelade bara sporadiskt. Tredje året blev jag utlånad till Bofors.

Skadorna avlöste varandra och året i Björklöven (07/08) utgjorde inget undantag. Erik var nära att ge upp karriären.

- Man kan säga att jag tappat två år. Jag var skadad, kom tillbaka, men blev skadad på nytt.

Det var för att få tillbaka glädjen till hockeyn som han förra säsongen sökte sig till EHC Bregenzerwald, ett österrikiskt division 2-lag.

- Efter alla mina skador var det svårt att hitta en klubb. Jag for till Österrike, där klubben faktiskt lockade med skidåkning, berättar han.

Det var just tack vare att han spelade i den österrikiska klubben som han hamnade i Dalarna. Tränaren Tommy Andersson har själv spelat i Mora IK (1969-72) och tipsade om backjätten från Piteå.

- Ja, det var tack vare hans rekommendationer, men även från Jens Jakobs och Martin Johansson, som jag tidigare spelat med.

Nu ska en skadefri Erik ge tyngd åt MIK:s försvarsspel.

- Nog kan jag spela hårt om det krävs, säger den väldige backen.

Fakta: Stor som ett hus

Ålder: 26 år.

Längd: 193 cm.

Vikt: 97 kg.

Position i laget: Back.

Familj: Mor och far i Piteå, storebror och en yngre syster.

Tidigare klubbar: Piteå IF, Luleå HF, Bofors IK, IF Björklöven, Rosenborg, EHC Bregenzerwald.

Om säsongen 2010/11: Alla är vältränade och målmedvetna, jag tror det kan bli en rolig säsong för Mora. För egen del hoppas jag få vara hel och etablera mig som en viktig spelare för laget.

Mer läsning

Annons