Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slut med pengar från Ejendal

/
  • Per-Olof Ejendal vill att klubben satsar på juniorer. Foto: Karin Rickardsson/Arkiv

Annons

Samtidigt skakas klubben av vd-avhopp och står utan sportchef inför starten av hockeyallsvenskan.

När Leksands vd Håkan Åman avgick i fredags var reaktionerna många. Leksands huvudsponsor Per-Olof Ejendal blev överraskad, men inte direkt nedslagen. Han hade öppet kritiserat Åhman.

- Jag ville inte ha honom på den posten, säger Ejendal. Jag ville inte ha de två senaste sportcheferna Mikael Lundström och Patric Kjellberg heller. Det är bra att ha mitt stöd.

Ejendal satt under en period i Leksands IF:s styrelse, därifrån avgick han självmant. Trots det figurerar han allt som oftast i medier när det är blossar upp någon strid runt klubben.

- Folk brukar lyssna på mig, säger han. Och eftersom det är så har det ibland hänt att folk bett mig om att säga saker, jag har fört andras talan.

- Fast när det gäller ishockey ser jag mig inte som en beslutsfattare. Därför sitter jag inte i styrelsen.

Som huvudsponsor lockade han Ed Belfour till Leksand, Pelle Prestberg spelade också i specialdesignad tröja. Många supportrar hoppas på nya stjärnor men Ejendal säger numera nej.

- Inte de närmaste åren. Tidigare var företaget överkapitaliserat, vi lade vinster på hög och kunde göra sånt vi ville. Nu har vi köpt ett företag i Finland via banklån som vi betalar ränta och amorteringar på. Då finns inte den möjligheten längre.

- Jag har i flera år sagt att vi måste satsa på juniorerna och det har inte blivit gjort förrän i år, i den frågan har ingen velat lyssna på mig. Föreningen måste koncentrera sig på sporten och lägga mindre kraft på annat. Samtidigt har vi nu en styrelse som jag verkligen tror på, avslutar han.

På tisdagen anställdes Mats Aspemo som tillförordnad vd för Leksand. En av hans viktigaste uppgifter blir att skapa lugn och ro i föreningen.

Bertil Daniels, ordförande i Leksand, är dock inte direkt oroad över situationen.

- Vi måste nu få arbetsro, jobba långsiktigt. Jag kan tycka att det är lite olyckligt att Ejendal får stort inflytande i medierna ibland med sina inhopp men det är inte han utan styrelsen i Leksands IF som styr klubben, säger Daniels.

Leksand spelar sin premiär i hockeyallsvenskan på onsdagen hemma mot Mora.(TT)

Mer läsning

Annons