Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sirberg på plats i Falun

/
  • Spelarträff. FIF:s nye tränare, Robert Sirberg, träffar klubbens juniorspelare för första gången.
  • På plats. I går fanns Robert Sirberg, den nye FIF-tränaren, på plats för att bekanta sig med spelarna i sin nya klubb.

Annons

Robert Sirberg tillträder sin tjänst officiellt den första augusti, men han kommer fram tills dess att hjälpa till både vad beträffar träningsupplägget och jakten på nyförvärv.

- Går allt som planerat så ska försäsongsträning kunna dra igång om en vecka, men redan i dag tränar många av spelarna på egen hand, säger Sirberg.

Jakten på en assisterande tränare till Sirberg år också igång och den personen ska vara från orten och till en början ansvarig för försäsongsträningen.

- Själv kommer jag att bo i Gävle och pendla till Falun, men även ha en övernattningslägenhet här i stan, förklarar Sirberg.

När det gäller spelartruppen så har redan en del spelare lämnat klubben.

Johan Grönberg går till Leksand, Henrik Loob till Skåre, Marcus Ernlund till Clemensnäs, Joakim Norin och Alexander Olsson till Lyon samt Jens Wikner som flyttar hem till Göteborg.

Dessutom är det frågetecken för Henrik Hedén.

- Vi har 14-15 spelare klara för nästa säsong från fjolårstruppen, men räknar med att behöva åtminstone sju-åtta nya spelare, säger Ulf Lindgren i Falu IF:s styrelse.

Sirberg är dock inte orolig när det gäller spelartruppen.

- Det ser nog likadant ut i de flesta lag, så det är inget onormalt.

Har du några spelare som du kan locka till FIF?

- Jag har en del idéer när det gäller nya spelare, men det vill jag diskutera med klubben först, säger Sirberg.

Mer läsning

Annons