Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Simons underbara hockeyresa fortsätter

Annons

Det är något av en ur-Morakedja han spelar i, med Martin Jansson och Anders Nilsson. En formation som gjort stor succé den senaste tiden.

Över huvud taget har de Moraspelare som varit med sedan tiden innan högsta serien klivit fram ordentligt under slutomgångarna. I går jobbade exempelvis Håkan Bogg snyggt fram till Ivan Humls 2-1-mål och Thomas Skogs var lysande i defensiven.

När Mikael Simons står där och gläds över den överraskande slutspelsplatsen kan han inte låta bli att minnas hur det var för några år sedan, med spel i division 1 och allsvenskan.

- Det är en otrolig resa vi har fått vara med om.

Känslan när laget i går stod framför text-tv och följde Linköping-Djurgården var också bekant.

- Det var precis som när vi gick upp i elitserien och stod i Globen och lyssnade på radioreferat från Leksand-Skellefteå.

Men den här gången var det alltså slutspel som laget fick jubla (och gjorde det ordentligt) över.

- Vilket motstånd vi än får i kvartsfinalen, så är det ett ruskigt bra lag. Men det är vi också.

Längre än så hinner inte Mikael Simons lägga ut texten. För i en telefonlur pockar pappa klubbdirektören Jan Simons och Mickes snart tvååriga dotter Tuva på uppmärksamheten för att få gratulera.

- Klart att det personligt känns lite extra att Micke gjorde två mål och att killar ur kärnan kliver fram i ett kritiskt läge, säger Jan Simons.

Han tycker dock att hela laget ska hyllas. Förresten inte bara laget, utan alla som jobbar med laget "i omklädningsrummet", som Jan Simons beskriver det.

- Jag är stolt över Harris gäng.

Han avslutar:

- Nu är vi i slutspel igen och det betyder förstås massor, både för självförtroendet och rent ekonomiskt.

Mer läsning

Annons