Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Seger för Damkronorna i måstematchen: "Ligger i våra händer"

Damkronorna hade kniven mot strupen inför matchen mot Schweiz.
Då kom de ut och vann med 2–1 och slutspelshoppet lever.
– Nu är vi med i turneringen igen och det ligger i våra händer inför sista matchen, säger förbundskaptenen Leif Boork till TT enligt SportExpressen.

Annons

Se höjdpunkter från matchen i spelaren nedan.

Efter förlust i öppningsmatchen mot Tyskland i VM var det inget annat än seger som krävdes över Schweiz för Damkronorna om de ville vara med i kampen om slutspelsplatserna.

Och Sverige fick en drömstart på matchen när Hanna Olsson efter fem minuter kunde lägga in 1–0 efter att hon snurrat upp motståndarförsvaret på läktaren innan hon överlistade även målvakten Florence Schelling.

– Jag fick pucken i egen zon av Erika Grahm och sen försökte jag vänta in mina kompisar som var på byte och så kom backen ut ganska hårt så jag försökte bara gå runt och sen kom jag in ganska enkelt på mål och då var det bara sätta dit den, säger hon till Radiosporten.

Schweiz kunde kvittera i den andra perioden genom Nicole Bullo och det var lika på ett inför den tredje perioden.

Då klev Lisa Johansson, som var den svenska med flest mål i SDHL förra säsongen, fram och visade att hon inte tappat målformen.

När Sverige fick chansen i spel fem mot tre i drygt sex minuter in i tredje perioden fick hon pucken vid förlängda mållinjen, tog sig in i banan och skickade upp pucken i första krysset.

Ett mål som blev matchens sista.

– Jag tycker att vi spelade bra taktiskt. Vi vet sedan tidigare lite grann hur vi ska spela mot Schweiz. Det känns naturligtvis jättebra. Nu är vi med i turneringen igen och det ligger i våra händer inför sista matchen, säger Boork till TT enligt SportExpressen.

Mer läsning

Annons