Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rögle är laget att slå

Annons

Detta sedan Leksand haft hand om det mesta i de två första perioderna.

I den första hade Rögle noll inställning. Bjudningarna i den egna zonen var legio och när då gästerna hade mer av vilja och inställning var det mer än rättvist med Leksands 2-0 ledning i paus.

Rögle kom ut med lite bättre skärpa till den andra perioden. Förmodligen ville laget visa att det inte är fullt så dåligt som det gav intryck av i den första perioden. Hemmalaget tätade till bättre i den egna zonen. Även framåt skapade Rögle en del chanser, bland annat hade laget en puck i ribban.

Men gladast i perioden blev Jonas Elofsson. Han jublade friskt sedan han gjort periodens enda mål och ökat på Leksands ledning till 3-0.

Och så kom då den sista perioden. Där hettade det till ordentligt, mycket tack vare att gästerna drog på sig en rad utvisningar och Leksand var då och då minst sagt ilskna på domare Persson,

1-3 gjorde Rögle i spel fem mot fem och nästa reducering kom på Leksands sjätte utvisning i matchen.

Mot slutet tog Rögle ut Andreas Andersson ur kassen i jakten på en kvittering. Laget var också nära att få till en förlängning. Att det inte blev så kan Leksand tacka sin målvakt Joni Puurula för. Han spelade stabilt.

Leksingarna jublade över segern efter slutsignalen. Och det är klart, det är skönt att slippa bli sist i kvalserien.

Tomi Pettinen och Jonas Elofsson bra backar i Leksand. Plus också till Johan Hägglund för bra arbete i box play.

Mer läsning

Annons