Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mora IK vill köpa camping

/
  • Papa Dave var en hejare på att jonglera med brinnande pinnar.  Foto: Berit Zöllner
  • Papa Dave var en hejare på att jonglera med brinnande pinnar.  Foto: Berit Zöllner

Annons

Enligt Johan Sares kan Mora IK tänka sig att köpa aktiemajoriteten i hela Moraparken AB, det kommunala bolag i vilket kommunen håller på att sälja aktiemajoriteten till Gesunda Resort AB.

- I första hand är vi dock intresserade av campingen och stugorna. Det skulle bli en möjlighet för oss att hitta nya intäkter. För hockeyn i framtiden är vi beroende av fler inkomstkällor. Det skulle kunna bli fördelar för många parter. Vi har helårsanställd personal, vaktmästare och restaurangpersonal. Vi skulle vilja diskutera med kommunen om hur vi kan komma vidare. Det kanske skulle kunna gå att hitta en gemensam lösning, där Mora IK ansvarar för campingen och kommunen för resten, säger Johan Sares.

Han medger att föreningen kan vara sent ute med förslaget.

- Vi kanske skulle ha gått vidare själva tidigare. Vi är inte kritiska till att Mora kommun säljer parken till Gesunda Resort, men vi vill förklara vårt intresse.

Det mesta talar för att Mora IK är för sent ute, och att kommunen inte tror att föreningen har pengar till en utveckling av camping- och stuganläggningarna på Prästholmen.

Tidningen sökte förgäves kommunalrådet Peter Helander (C) för en kommentar till Mora IK:s förslag.

Kommunens revisor, Göran Melin på Öhrlings i Falun, granskar just nu Gesunda Resort AB, och bolagets möjlighet att visa de "ekonomiska muskler" som kommunen hoppas finns där.

Göran Melin finner bland annat att Gesunda Resort AB i ingår i en koncern med finansmannen Ulrich John som huvudägare. Moderbolaget, Slottsparken Holding AB, omsatte 95 miljoner kronor och gick med fem miljoner minus under fjolåret.

Gesunda Resort AB, Gesundaberget AB och Gesundabergets Utvecklings AB, som samtliga ingår i koncernen, gjorde sammanlagt en förlust på nio miljoner kronor under det senaste räkenskapsåret.

De "ekonomiska muskler" kommunen hoppas på kan finnas i de andra drygt 20 bolagen inom koncernen. Moderbolaget visade tillgångar på 1,1 miljarder vid senaste bokslutet, skulderna uppgick till 835 miljoner kronor.

En tidigare medarbetare inom Slottsparken Holding AB tycker det finns all anledning för kommunen att granska Slottsparken Holding AB och dotterbolagen.

- Hur stora ekonomiska muskler koncernen har är helt avhängigt av värderingen på bolagen, säger den förre detta medarbetaren till tidningen.

Mer läsning

Annons