Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mer dansk dynamit?

/
  • Dynamit. Daniel Nilsen rankas som Danmarks bäste back just nu. Här är han i en duell mot Mikael Renberg under VM 2003.

Annons

- Ja, Leksand er da en mulighed, sa han för att vara exakt.

Daniel Nielsen, som är 26 år, har spelat för Herning under hela sin karriär. Och för danska landslaget under Mikael Lundströms ledning.

Han har bland annat spelat i fyra VM-turneringar och beskrivs som en back med stora kvalitéer både offensivt och defensivt.

Säsongen som gick gjorde han fem mål och spelade fram till 24 i den danska grundserien och tog en backplats i den danska ligans All Star-team.

I den ryktesflora som tillhör hockeyvärlden vid denna tid på året nämns för övrigt ytterligare en dansk back och Leksand i samma andetag. Det är Jesper Damgard, den senaste säsongen i tyska bottenlaget Augsburger Panters.

Tilläggas ska dock att skillnaden mellan önsketänkande och realitet är hårfin så här års.

Noterbart när det gäller kombinationen Leksand och Danmark: Jens Nielsen, 38 år i höst och numera i finalförloraren Ålborg, finns också med i det danska All Star-laget.

Nielsen spelade hela finalserien med stora smärtor i ena armbågen och väntar på operation. Men den får, enligt vad Jens själv säger till Berlingske Tidende, anstå till efter VM i Moskva.

Nilsen svarade den gångna säsongen för 40 poäng på 34 matcher för sitt AaB.

Mer läsning

Annons