Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Leksingen får sällskap i Färjestad av VM–medaljör från IFK Ore

Ännu en pensionerad leksandsspelare har letat fram utrustningen igen. Den här gången är det den gamla landslagsmeriterade LIF-damen Lina Wester. Hon ansluter likt Cecilia Östberg till Färjestad.

Annons

Lina Wester anslute tidigare leksandskollegan Cecilia Östberg i Färjestad.

För en tid sedan skrev dalasporten om Cecilia Östberg som gjort comeback i division ett-laget Färjestad. Nu får hon sällskap och den tidigare leksandskollegan Lina Wester.

Den nu 24–åringa Wester valde efter 2015 års VM att lägga skridskorna. Precis som för sin forne leksandskollega Östberg så var det en kombination av bristande motivation samt problem att pussla samman familj och hockey – som ledde fram till pensionen.

Nu är hon alltså tillbaka och hon ansluter alltså den gamla kollegan från SDHL, skriver Hockeysverige.

LÄS ÄVEN: LIF:s Cecilia Östberg ska hjälpa Färjestad i kvalet: "Dem har gett mig rätt förutsättningar"

Lina Wester var en tongivande spelare i Leksands IF Dam och gjorde säsongen 2014-15 27 poäng för klubben, plus ytterligare 7 poäng för det svenska landslaget.

Totalt blev det 153 matcher för Leksands If – 180 i SDHL totalt. Wester gjorde nämligen även en säsong för länsrivalen Brynäs.

Även där var hon framgångsrik då hon på 27 matcher producerade hela 24 poäng – sitt tredje bästa poängfacit i karriären på seniornivå.

LÄS ÄVEN: Lina Wester talar ut: "Det fungerar inte"

URVAL FRÅN LINA WESTER MERITLISTA

► Fyra VM-guld

► 180 SDHL

► 19 stycken seniorlandslagsmatcher

► 104 poäng i Leksands IF

► 128 poäng i SDHL

Mer läsning

Annons