Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Leksands vd Håkan Åman avgår

/
  • Håkan Åman avgår som vd i Leksands IF. På fredagseftermiddagen meddelade Åman, som varit vd sedan våren 2006, att han lämnar klubben.

Annons

I ett pressmeddelande säger Åman:

- Var plats har sin tid och jag känner inte att jag har "motorn" längre för att operativt leda och driva Leksands IF Ishockey, koncernen och organisationen vidare härifrån.

Några närmare skäl än så till varför han väljer att avgå just nu nämner han inte.

Till bilden hör dock att Leksands IF fick en till delar ny styrelse för bara två veckor sedan. Bara tre av de tidigare ledamöterna sitter kvar, fyra nya plus två nya suppleanter valdes in.

Tidigare i somras ombads Håkan Åman, liksom Nils-Erik Johansson, också om att ställa sina platser till förfogande av storsponsorn P-O Ejendal.

I det kortfattade pressmeddelandet från Leksands IF säger Håkan Åman också:

- Leksands IF har under de här åren målmedvetet satsat och arbetat med en tydlig inriktning på vår juniorverksamhet. Den satsningen börjar nu ge frukt. Det arbetet, kombinerat med en bestämd strävan att åter nå Elitserien, har varit stimulerande och det totala uppdraget i vd-rollen har varit både omfattande och uppslukande. Samtidigt har det varit en stor utmaning att varje år lyckas skapa de ekonomiska förutsättningarna till dessa satsningar.

Om beslutet innebär att Åman lämnar sitt arbete med omedelbar verkan eller om han stannar kvar under en uppsägningstid var på fredagseftermiddagen inte känt.

Om det redan nu finns någon kandidat som efterträdare och vem det i så fall är var också okänt på fredagseftermiddagen.

Håkan Åmans beslut betyder att Leksands organisation, när serien startar på onsdag, står utan både verkställande direktör och sportchef.

Mer läsning

Annons