Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Leksand föll igen

/

Annons

Trots allt satt hemmasegern ganska så hårt åt. Skellefteå tog ledningen i slutet på den första perioden i spel fem mot fyra.

Sedan låg Skellefteå på hårt i mittperioden som dock blev mållös. Där hade hemmalaget bra tryck i Leksandszonen, samtidigt som gästerna då och då stack upp i riktigt farliga kontringar.

Tendensen höll i sig i den sista perioden och mot slutet satsade Leksand allt för en kvittering. Joni Puurula lämnade kassen och de sex utespelarna försökte få till något i anfallszon. Men de lyckades inte skapa några farligheter på den dryga minuten.

Istället gick det som det ofta går, Jimmie Eriksson, i fjol i Leksand, snappade upp en förlupen puck i mittzon och kunde enkelt lägga in Skellefteås andra mål i den tomma kassen.

Matchen i matchen stod mellan Leksands målvakt Joni Puurula och Skellefteås Magnus Wernblom. Den sistnämnde sköt på allt som rörde sig och vann den matchen med 1-0. Puurula var i alla fall Leksands store spelare denna kväll. Han svarade för flera fina räddningar och släppte inte många returer.

Nu återstår en match för Leksand, Malmö hemma i morgon. Då har laget chansen att spräcka Malmös drömmar om ellitseriespel.

Mer läsning

Annons