Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lagerström tar mer ansvar

/
  • Tony Lagerström är allt annat än en gröngöling. Här har han dock tagit plats i gröngräset, men det är på isen han trivs bäst. Trots att han bara är 22 år förväntas han ta ett stort ansvar i årets MIK-lag.  Foto: Jörgen Wåger
  • Tony Lagerström står inför sin tredje allsvenska säsong med Mora IK, vilket troligen blir hans sista. Han kunde också lika gärna redan ha flyttat, men
  •  Foto: Jörgen Wåger
  • Tony Lagerström står inför sin tredje allsvenska säsong med Mora IK, vilket troligen blir hans sista. Han kunde också lika gärna redan ha flyttat, men

Annons

Trots sin ringa ålder känns Lagerström nästan som rena veteranen efter sina två år i klubben.

- Ja, faktiskt känns det lite så, medger han. Vi hade många yngre i fjol och vi har fortfarande ett ungt lag.

MIK-ledningen blev av förståeliga skäl nöjd då Tony bestämde sig för att stanna kvar i föreningen, trots ett flertal anbud, både från elitserien och från vårt östra grannland.

- Vi var inte överens om min roll. De hade tänkt mig i en annan roll, än vad jag själv ville ha, förklarar Tony varför han nobbade anbuden.

- Men det löste sig bra ändå. I Mora har jag fått mycket speltid och jag har hela tiden trivts bra här, så då bestämde jag mig för att stanna ett år till.

Han hymlar inte att han vill uppåt och att den här säsongen troligtvis blir den sista i MIK-tröjan.

- Det personliga målet är att komma vidare i karriären. Visst vore det fantastiskt om vi kunde gå upp med Mora, annars får jag söka mig någon annanstans.

Att det finns kapacitet för spel i en högre serie råder det inget tvivel om. Det visades inte minst förra vintern, då Mora IK var rejält inne i ett segerstim och radade upp hela tio segrar i slutet av 2009.

- Det är Lagerström som bär laget, menade MIK:s ledning.

Men liksom hela laget, råkade även Tony ut för en rejäl dipp efter nyår.

- Det är lätt att spela när allt flyter på, konstaterar Tony.

- Men vi var alldels för ojämna i fjol. Vi hade bland annat 4-0 i matcher mot Malmö och vi tog AIK i ett par matcher. Det var när vi mötte lagen på den undre halvan som vi spelade för dåligt.

Formsvackor drabbar alla lag under en lång säsong. Den stora utmaningen för spelare och ledare är att försöka göra svackan så kort som möjligt.

- Man har inte råd att tappa fem, sex matcher på raken. Visst blir det dippar, men en eller max två matcher, sedan måste det hända något.

Mora levde i fjol mycket på lagets fart. När inte den rätta skridskoåkningen fanns där, blev dalalaget ett inte allt för svårt byte för motståndarna.

- Vi ska ha mycket fart även den här säsongen, lovar Tony.

Medan forwardssidan nästan är intakt, jämfört, har det hänt en hel del på backsidan.

- Den stora skillnaden är att vi tappat Greger Artursson, vår lagkapten och en duktig back, plus att vi även tappat Mattias Ekholm.

- Våra backar har mycket att leva upp till om de ska ta Arturssons plats.

Mora hade i fjol problem mot lag med storväxta spelare. Det ska det bli ändring på den här säsongen, åtminstone om Tony får som han vill.

- Vi har fått in power i laget med Marco Tuokko, Erik Lindberg och Henrik Eriksson. Vi kommer att stå upp bättre mot tyngre lag, lovar härföraren Lagerström och blickar fram emot daladerbyt i premiären.

- Man vill ju att det ska dra igång och jag älskar att spela mot Leksand. Det ska bli riktigt kul med en premiär inför en fullsatt hall.

Fakta: "Lager" leder laget

Ålder: 22 år.

Längd: 187 cm.

Vikt: 93 kg.

Position i laget: Center.

Familj: Sambon Sandra Karlsson, mor och far samt en lillebror (f -91), som spelar i Södertälje SK.

Tidigare klubbar: Tullinge, Huddinge IK, Södertälje SK.

Om säsongen 2010/11: Det viktiga är att hålla jämnheten över 52 omgångar.

Mer läsning

Annons