Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kapten Fogström ska leda Mora

/
  • De två senaste säsongerna har Greger Artursson varit kapten i Mora IK. Den här säsongen är det supporterliraren Niklas Fogström som ska leda laget med C på bröstet.  Foto: Gunnar Bäcke
  •  Foto: Gunnar Bäcke
  • De två senaste säsongerna har Greger Artursson varit kapten i Mora IK. Den här säsongen är det supporterliraren Niklas Fogström som ska leda laget med C på bröstet.  Foto: Gunnar Bäcke

Annons

Säsongen 2005/2006 spelade den kanadensiska backen Ross Lupaschuk i Mora.

I januari 2009 dök han upp i Mora igen, vilket supportarnas insamlade pengar gav möjlighet till.

Med facit i hand var det en inte allt för lyckad investering. Ross Lupaschuk blev inte alls den injektion som man hoppats på.

Den här säsongens supporterlirare är däremot väl investerade pengar i finländaren Niklas Fogström.

- Något bra har måste man ha gjort, så det känns bra att ha supportrarna med sig, säger Niklas.

Utan att ta i allt för hårt kommer Niklas att vara en av Moras nyckelspelare den här säsongen med sin fartfyllda spelstil och fina ledaregenskaper.

Och ett tecken på att tränaren Harald Lückner har stor förtroende för Niklas är att han den här säsongen kommer att spela med C på bröstet.

- För mig är det en stor ära att vara kapten för det här laget. Jag är väl den som inte skriker högst, men är pådrivare på isen. Sedan har jag suttit två säsonger bredvid Greger Artursson, och då har man lärt sig mycket. Greger var väldigt bra, säger Niklas.

Trots flera anbud från andra klubbar valde Niklas att i ett tidigt skede skriva på ett nytt ettårskontrakt med Mora.

- Jag ville ha det klart så tidigt som möjligt. Jag trivs väldigt bra här i Mora, sedan har min flickvän Jenny ett bra fast jobb, säger Niklas.

Det kan med andra ord bli fler säsonger i Mora. Nu vill inte Niklas gå händelserna i förtid utan passar den frågan.

Förra säsongen var du ensam finländare i Mora IK. Nu har du fått sällskap av Marco Tuokko. Pratar ni finska med varandra?

- Ja, det gör vi i bland. Marco kan sitta och skrika från andra sidan omklädningsrummet och de unga killarna ser då ut som frågetecken. Marco är en härlig personlighet, en som man vill ha i det egna laget. Jag har inte pratat med honom tidigare. Nu pratar vi mycket. Marco gillar att prata. Det är också bra för mig, för min finska är inte den bästa, säger Niklas och skrattar.

Om du jämför året upplaga av Mora IK med förra säsongens lag, vad talar för att Mora går till kvalserien den här gången?

- Vi har ungefär samma sammansättning som förra säsongen och vi har spelat ihop i ett år. Vi känns stabilare. Men det är mycket som måste klaffa.

Vilka lag går direkt till kvalserien?

- Malmö, Mora och Leksand. Sedan tar Rögle den fjärde platsen via play off. Men det är många lag som kan blanda sig i. Västerås har ett bra lag, Växjö är säkert med där uppe, Tingsryd och Örebro har värvat bra spelare. Det kommer att bli en jämn serie, avslutar Niklas.

Fakta: Niklas Fogström

Ålder: 28 år.

Längd: 182.

Vikt: 84 kg.

Position i laget: Forward (lagkapten).

Familj: Flickvännen Jenny.

Tidigare klubbar: Sport Vasa, Lukko Rauma, Tingsryd, Nyköping.

Om säsongen 2010/2011: Serien kommer att bli ett getingbo. Det finns en sex, sju lag som gör upp om direktplatserna till kvalserien.

Mer läsning

Annons