Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gereon Dahlgren inför derbyt mot Brynäs: ”Vi är redo”

På torsdag ska årets andra derby mot Brynäs spelas och den här gången är det i Leksand. SHL-lagen har haft uppehåll en stund där de då fått utrymme att träna hårt. Assisterande tränaren Gereon Dahlgren berättar att känslan i laget är bra.

– Vi har haft en bra träningsvecka där vi kunnat gnugga på detaljer, säger han.

Annons

Det vankas återigen hockey i Tegera Arena efter ett landslagsuppehåll och nu på torsdag är motståndet inga mindre än rivalerna Brynäs från Gävle. Leksand har haft en tuff inledning på säsongen och den enda vinsten hittills är just mot Gävlelaget, då på bortaplan. Inför matchen laddas det febrilt i Dalaklubben och trots det tuffa läget som skapats så verkar känslan inom laget vara bra.

– Känslan i laget är bra efter hårt jobb under träningsveckan och det syns att vi är redo inför matchen, förklarar den assisterande tränaren Gereon Dahlgren.

Gereon Dahlgren, Leksands IF

Han berättar också att laget fått chansen att gnugga på detaljer för att bli lyckosammare i matcherna och att de ser ut att få tillbaka alla från skador.

– Den enda som vi egentligen väntar på är Tobbe Forsberg. Han har tränat på så gott han kunnat men knätacklingen tog hårdare en trott och är borta längre än befarat.

När vet ni om han kan spela?

– Det får vi veta imorgon onsdag. Vi får se hur han mår då och om han kan spela, annars blir det på lördag mot Luleå.

DT tog även tillfället i akt att fråga Dahlgren hur, eller snarare om, lagets amerikanska spelare berörs av det aktuella presidentvalet.

Mer läsning