Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

FIF jagar Spolander

/
  • Kontaktad. Alf Spolander, senaste säsongen assisterande tränare i Mora, har blivit tillfrågad att ta över som tränare för Falu IF. Foto: Jörgen Wåger

Annons

Sune Bergman hade en muntlig överenskommelse med Falu IF, men på väg ner till Falun i onsdags blev han uppringd av en representant för den norska elitklubben Frisk Asker.

Bergman erbjöds ett mycket generöst kontrakt av Frisk Asker och skrev aldrig på för Falu IF.

- Vi är lovade ett defintivt besked av Sune på måndag, säger Jan-Erik Sundlöf, ordförande i Falu IF.

Men redan i går skrev Sune Bergman på ett tvåårskontrakt med Frisk Asker, ett kontrakt som båda parter kan säga upp efter en säsong.

- Det blir första gången jag tränar ett utländskt lag och jag ser det som en fin utmaning, säger Sune Bergman till budstikka.no.

När chocken efter Bergmans plötsliga avhopp lagt sig började Falu IF:s styrelse att leta alternativ och klubben har redan varit i kontakt med Alf Spolander.

- Men jag hade inga svar att ge när Falu IF kontaktade mig eftersom jag är på semester och jag bad dem att återkomma efter helgen, säger Alf.

Falu IF:s ordförande, Jan-Erik Sundlöf är dock förtegen när Alf Spolanders namn kommer på tal.

- Jag kan varken bekräfta eller dementera det namnet. Det enda jag kan säga är att vi tittar på alla möjligheter som finns, säger Sundlöf.

Hur ser du på Sune Bergmans plötsliga avhopp?

- Jag har inga kommentarer till det och inget mer att säga innan Sune pratat med oss på måndag. Men det är klart att vi hamnade i ett sorts vakuum när vi nåddes av Sunes besked på onsdag kväll i samband med upptakten.

Är du orolig att ni ska drabbas av spelaravhopp när tränarfrågan fortfarande inte är löst?

- Det är klart att jag är orolig för det.

När hoppas du att ett nytt tränarnamn ska kunna presenteras?

- Det vet jag inte, vi får först höra vad Sune har att säga på måndag, säger Sundlöf.

Alf Spolander har förutom den assisterande tränarsysslan i Moras a-lag bland annat även tränat Moras a-juniorlag, Pantern och Kumla.

Mer läsning

Annons