Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Ett mål för oss är att hitta vinnarkulturen"

/

Annons

De första höstdimmorna sveper in över Siljansringen.

Björkarnas lövverk har trevande fyrat av ett första höstfyrverkeri - men allt göms i ett ogenomträngligt mjölkvitt töcken.

Semesterfirarna har lämnat toppen av Tällberg.

En säsong går mot sitt slut, en annan ska just börja.

Innanför panoramafönstren på Villa Långbers slår sig tränarduon ner i en av sofforna.

- Det är fint här uppe ... Nu börjar ju dimman släppa. Lagom till fotograferingen, säger Niklas Eriksson och ler medan hans spelare slussas runt som en skock vita får iförda matchtröjan.

Det råder fortfarande ett lugn.

Ingen poäng är förlorad, men inte heller vunnen.

Precis nu är alla fortfarande oprövade vinnare - men om en vecka är det en helt annan verklighet som väntar.

- Vi är där vi vill vara för tillfället och vi kan förhoppningsvis ... Nu är det åtta dagar kvar till premiären. Nu kan vi förhoppningsvis hitta en bra form in till seriestart. Det känns bra, säger Niklas Eriksson.

Var står ni i dag?

- Det är ju svårt att säga. Vi har ju aldrig sökt pigga ben i träningsmatcherna: "Nu ska vi se till att ha pigga ben mot dem och nu ska vi ha pigga ben mot dem". Vi var blytunga förra veckan, och nu börjar vi släppa på det, säger Christer Olsson.

157 försäsongspass tillsammans med laget är över.

Klubbens styrelse valde en ny väg i våras. En grupp människor där snittåldern ligger på runt 24 år och elva spelare någon gång representerat klubbens juniorlag ska föra klubben in i framtiden. Ekonomin tillåter inga chockvärvningar ala Ed Belfour.

- I det läget som föreningen är i, med tanke på att juniorerna varit framgångsrika och mästare den gångna säsongen så känns det helt rätt att lyfta upp ett gäng därifrån för att skapa en ny kärna av spelare, säger Christer Olsson.

Det är ett stort förtroende ni fått?

- Ja, det tycker ju vi också i det här läget. Det är nog mycket det folk undrar: "Kommer Leksand att ha tålamod? Vad händer om vi förlorar fem matcher i rad?" Det känns ju som att vi har fått ett förtroende att få jobba på lite sikt. Tålamod är lite av ett ledord om man ska ha en process över tid. Att vi ska utveckla de här unga spelarna och vi ska utveckla det här laget. Jag tycker ändå att vi har ett bra förtroende från föreningen. Absolut, säger Eriksson.

Många känner nog: "Äntligen" när de ser satsningen och truppen?

- Det är farligt att slå fast en massa saker, men vår målsättning är att gå med det laget vi har. Vi vill ha in en center och sedan kommer Jean-Luc i oktober. Sedan måste man vara öppen för att om en nyckelspelare går sönder och han blir borta hela säsongen, då måste man kanske titta: Vad behöver vi för att lösa situationen.

Leksands IF har varit synonymt med sportsliga misslyckanden.

Stora delar av Hockeysverige går varje år och väntar på att det blåvita slagskeppet ska kapsejsa fullständigt.

Som en självuppfyllande profetia.

Hur tänker ni kring begreppet vinnarkultur?

För första och enda gången under den 53 minuter långa intervjun följs en fråga av tystnad.

- Vi pratar om en miljö där det finns en kravbild inne i gruppen. Där det finns förutsättningar för spelarna att lyckas. Det är riktlinjer så mycket som möjligt. Spelarna följer de här riktlinjerna. Det är delmål på vägen. Okar man jobba kortsiktigt och långsiktigt på samma gång? För att skapa en vinnarkultur måste man få lugn och ro och ordning och reda, säger Christer Olsson.

Niklas Eriksson skruvar lite på sig.

Han har suttit tyst och tagit in det tränarkollegan just sagt.

- För att bygga upp någonting och skapa en vinnarkultur som är beständig över tid så krävs det att kontinuitet är ett ledord. Att byta ut en massa spelare och en massa folk på olika positioner det gör ju att det blir nya förutsättningar. Kan man däremot ha samma ledarstab i flera år, kanske byta ut fyra-fem spelare, då sätter man normer för vad som gäller för en grupp. Det tycker inte jag att vi har lyckats med på ett tag. Och det är väl ett mål för oss att hitta vinnarkulturen, säger Eriksson och fortsätter:

- Jag vet hur det var när vi hade Wayne Flemming (92-94). Jag tycker han skapade en vinnarkultur. De tränare som kom in efteråt, de hade ett jäkla tacksamt jobb. Vinnarkultur är något man skapar tillsammans.

I årets Leksand och jakten på den förvunna vinnarkulturen blir de unga spelarna viktiga.

- När man får upp ett gäng unga killar som har varit med och vunnit junior-SM . De ser ju inga hinder. De ser ju möjligheter att vinna. Det är ju liksom det man måste gå ut med till matcher som gäller lite mer. Alltså, det får aldrig bli det här: "Jag måste, jag måste jag måste". Utan istället: "Jag vill, jag vill, jag vågar". Det är dit man måste komma. Det är då det blir en vinnarkultur. Jag tror ändå att vi har en möjlighet att skapa någon sådant i föreningen, säger Eriksson.

Niklas Eriksson och Christer Olsson, NECO, - har blivit ett begrepp som Lars-Roland i fotbollslandslaget.

Varför har ni valt delat ledarskap?

- För oss var det naturligt. Vi har jobbat ihop tidigare. Man jobbar så tajt och vi känner varandra så bra. Hade jag fått frågan att ta jobbet tillsammans med någon annan hade nog känts konstigt med delat ledarskap, säger Niklas Eriksson.

Vem har sista ordet?

- På något sätt är det konsensusbeslut. Jag kan inte säga att vi kommit till en situation där vi blivit tvungna att konstatera att vi har delad uppfattning ännu. Det kan ju dyka upp såna situationer också.

Rent taktiskt, vem är det som tänker mest hockey av er?

- Jag tycker det är Christer. Han har större erfarenhet av att se hockey, rent taktiskt. Ofta är det Christer som kommer och säger: "Motståndarna gör si och så". Jag tror att jag ibland ser på hockey för nöjes skull, själklart ser man det med tränarögon också. Men jag tror att du ser med tränarögon hela tiden? Jag får den känslan?, säger Niklas Eriksson och tittar på Olsson.

- Njae, där tycker jag att vi har ett jäkla bra komplement i varandra. Så att, det är ju hela tiden så att vi vill ju spela på samma sätt och vi kan ge varandra feedback från moment i matcherna. För att ta saker och ting framåt så måste man se mycket ishockey.

Christer, kan det vara nästan svårt att bara titta på en match utan att analysera?

- Det har nog kommit mer och mer med åren. Om jag tittar på en match så tittar jag nog mer på detaljer än: "Fan, vilket snyggt mål det där var". Motståndarna pressar så, och i den situationen gör vi så. Där finns en gubbe ledig och där finns ett hål att spela i. Förut så tittade jag bara. Men vårt sätt tillsammans, vi kompletterar varandra bra i hockeytänket.

Plötsligt ropar någon i foajén: "Ni har missat gruppfotot".

Spelarna har redan lämnat upptaktsträffen.

Kvar sitter två ishockeytränare och en journalist.

Ishockeyn engagerar, och säsongen har inte ens börjat.

Fakta:

Namn: Niklas Eriksson.

Ålder: 41.

Position i laget: Tränare.

Familj:

Tidigare klubbar som tränare: Leksands J18 och J20.

Om säsongen 2010/2011: "Tålamod är väldigt viktigt. Vi ska utbilda spelare och då är det viktigt att man får lugn och ro och att det är kontinuitet på ledarsidan".

Fakta:

Namn: Christer Olsson.

Ålder: 40.

Position i laget: Tränare.

Familj:

Tidigare lag som tränare: Assisterande A-lagstränare i Leksand 2005-2007, 2009/2010, Leksands J20 2007-2009.

Om säsongen 2010/2011: "Vi har byggt ett lag som ska spela med hög fart och det ska vi försöka göra. Vi har fem-sex unga spelare som är otroligt duktiga skridskoåkare, då måste vi ta vara på det".

Mer läsning

Annons