Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Det här håller inte"

/
  • Tungt. Pierre Eduoard Bellemare och hans kompisar föll tungt i kvalseriestarten mot Malmö. Och nu blir vägen till elitserien väldigt lång.

Annons

Ett antal utvisningar i offensiv zon och i lägen där pucken var någon helt annanstans, blev fallet för Leksand.

Malmö var inte sena att utnyttja de lägen som bjöds och smällde dit fyra av de fem målen i numerärt överläge.

- Det går åt så mycket energi i onödan på att döda utvisningar, energi som vi hade behövt i det offensiva spelet, menar "Challe".

Mike Siklenka drog på sig en utvisning i offensiv zon som gav Malmö 2-1 i numerärt överläge och vid matchavgörande 4-1 satt Niko Mikkola utvisad för en roughing, som han drog på sig utanför avbytarbåsen när pucken var i den andra änden av försvarszonen.

Onödiga utvisningar har följt Leksand under hela säsongen, men trots att det tagits upp till diskussion har det inte blivit bättre.

- Vi tog ett snack om det direkt efter matchen och sa att det inte får hända igen. Men det verkar inte som att det går fram hos vissa spelare och ibland känner man att det kokar av ilska inombords, säger "Challe".

I allsvenskan kunde Leksand vinna matcherna trots många numerära överlägen, men matchen mot Malmö visade att det inte fungerar i kvalserien.

Här straffas lagen skoningslöst för misstagen.

- Förhoppningsvis kan det här bli en läxa för oss inför fortsättningen. Just nu är jag ruggigt besviken, visst är Malmö borta en riktigt tuff match, men jag trodde verkligen innan matchen att vi skulle vinna, säger "Challe".

I första perioden var också Leksand det bättre laget och i spelet fem mot fem slutade matchen 1-1.

Fyra insläppta mål i numerärt underläge är dock alldeles för svagt och samtidigt fungerade heller inte spelet i numerärt överläge.

Leksand spelade powerplay vid sex tillfällen utan att vara särskilt nära att göra mål.

- Visst är det så och hela matchen kändes det som om Malmöspelarna var lite kyligare än vad vi var.

- Nu är det bara att ladda om inför matchen mot Skellefteå på söndag. Det gäller att vinna hemmamatcherna och att knipa någon seger på bortaplan, säger "Challe".

Mer läsning

Annons