Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bertil Daniels: "Jag blev överraskad"

/
  •  Foto: Stina Rapp/arkiv 
  • Leksands ordförande Bertil Daniels hade ingen aning om vad som var på gång när Håkan Åman nådde honom på telefon under fredagen. Efter samtalet saknade föreningen VD, efter att Åman sagt upp sig.  Foto: Mattias Nääs/arkiv 

Annons

När Bertil Daniels svarade på Håkan Åmans telefonsamtal under fredagen hade han ingen aning om vad som var på gång.

Efteråt stod Leksands IF utan VD.

- Jag blev överraskad, säger Daniels och fortsätter:

- Vi måste respektera att han har kommit till den här slutsatsen. Skälet han angav var att han tyckte det behövdes en ny ledare.

Därmed var den fridfulla stugvistelsen i Hälsingland över för LIF-ordförandens del.

Omgående fick han slänga sig på telefonen för att sammankalla styrelsen till ett extrainsatt möte.

- Jag har talat med nästa alla och vi ska träffas på tisdag, mycket mer än så vet jag inte just nu. Det är bara ett par timmar sedan det här hände, berättar Daniels sent på fredagskvällen för DT-sporten.

Hur var deras reaktion?

- Det är inget som jag vill kommentera.

Därmed står Leksands IF nu utan både VD och sportchef, två ytterst viktiga positioner för det operativa arbetet inom föreningen.

Hur tomrummen ska fyllas står just nu skrivet i stjärnorna.

- En bra fråga, jag är inte orolig, i alla fall inte för sportchefstjänsten. I dagsläget har vi två bra tränare och en styrelse som också backar upp, så det är inte akut. Däremot att VD-tappet har uppstått. Det är aldrig bekvämt och trivsamt att någon medarbetare vill sluta rätt upp och ner.

Att det under en lång tid har varit oroligt inom föreningen har, enligt Bertil Daniels, inget att göra med den uppkomna situationen.

- Jag har en roll i allt sammanhang, det sticker jag inte under stol med, men vad som hänt bakåt i tiden är oväsentligt. Han (Håkan) har jobbat som VD i fem år och jag tycker att han har gjort det bra utifrån sina förutsättningar. Från styrelsen har vi haft fullt förtroende för ledningen i Leksand.

Avgången är dock inte omedelbar.

Under måndagen kommer Håkan Åman att leda ett personalmöte och dagen efter möts styrelsen för att diskutera det inträffade.

Ett möte som Bertil Daniels hänvisar alla framtidsfrågor till.

- På tisdag träffas vi och då ska vi leverera. Jag är helt övertygad om att vi kommer att hitta en lösning, något mer har jag inte att säga.

Mer läsning

Annons