Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Adam Boqvists två mål räckte inte – Sverige föll mot Ryssland i förlängning

Adam Boqvist kvitterade Rysslands ledning två gånger om och tvingade fram en förlängning i nattens premiärmatch av U17-landslagets turnering i Kanada. Men det räckte inte hela vägen till en vändning för Sverige, som föll i sudden death.

Annons

Ryssland tog tag i taktpinnen i den första perioden och tog ledningen efter dryga 14 minuters spel av nattens premiärmatch av turneringen med namnet 2016 World Under-17 Hockey Challenge. Sverige kvitterade ledningen i slutet av perioden, men inför den tredje var Ryssland återigen i ledning med 2–1.

Läs också: Möt jättetalangerna som är Brynäs framtid

Adam Boqvist i Dalarnas gula tröja från TV-pucksturneringen i fjol.  I natt gjorde han två mål i Tre Kronor-tröjan.

Då klev Brynästalangen Adam Boqvist, som kommer från Hedemora, fram och gjorde både 2–2 och senare 3–3 för Sverige, vilket tvingade fram en förlängningsperiod.

Där var Sverige först nära att avgöra, men drog senare på sig en utvisning som Ryssland kunde utnyttja för att sätta det avgörande 4–3-målet.

– En match där det inte kuggar i riktigt, men där vi ändå kvitterar tre gånger och tar det till sudden. Vi kom inte riktigt in i den heta ytan framför mål i de två första perioderna. Det var bättre i tredje och vi går med raka ryggar och huvudet högt. Tre kvitteringar och nära att avgöra i sudden, innan utvisningen kom, plus riktigt bra penalty killing är saker vi tar med oss, säger Uffe Lundberg, huvudcoach för Sveriges Team 17, i ett pressmeddelande.

Boqvists lagkamrat från Brynäs, Rasmus Sandin, utsågs till matchens lirare i det svenska laget. Nästa match för Sveriges del väntar i natt, då Canada Red står för motståndet.

Sverige–Ryssland 3–4 (1–1, 0–1, 2–1, 0–1)

Mål, Sverige: Adam Boqvist 2, Filip Hållander.

Läs också: De får chansen i landslagstruppen till U17-turnering i Kanada

Mer läsning

Annons