Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ishockey populärt bland juniorerna

Annons

- Vi kan ännu inte erbjuda något hockeygymnasium, men min bestämda uppfattning är att ungdomarna först och främst ska stanna i respektive moderförening, för att mogna och utvecklas som hockeyspelare, säger Ola Sundberg innan han fortsätter:

- Jag är övertygad om att vi inom Borlänge Hockey klarar av att utbilda och lyfta fram en juniorspelare till A-truppen.

En tanke så god som någon i Hockeysveriges strävan att fostra spelare som kan fylla på lagret av seniorspelare framöver. Ola får även medhåll av klubbens sportchef, Mats "Horndal" Johansson.

- Andemeningen är att vi ska fostra egna juniorer i sådan utsträckning att vi varje säsong ska kunna fylla på A-truppen med en till tre spelare ur våra egna juniorled, säger "Horndal" Johansson.

I dag managerar klubben en J20 Elit-trupp, samt två J18-trupper som kommande säsong spelar i regionserien.

- Vi arbetar på att ta oss tillbaka även till J18 Elit-sammanhang. En status som, när vi väl uppnått, automatiskt ger bättre försörjning av spelare, utvecklar Ola och "Horndal" med en mun.

Leksand och Mora är och blir förhoppningsvis elitserielag även kommande säsonger.

Därmed skulle det finnas utrymme och en möjlighet för Borlänge Hockey att ta ett steg uppåt i seriepyramiden och försöka etablera sig i Allsvenskan. En utveckling "herrarna" i Borlänge Hockey inte heller är främmande för.

- Helt klart finns möjligheten att med hjälp av vår modell, kliva upp på elitnivå i seniorsammanhang, menar Ola Sundberg, och får gillande nickar av sportchef "Horndal" Johansson.

- Nu sår vi ett embryo, vilket i förlängningen ska underlätta vår resväg mot eliten, menar också "Horndal".

Allsvenskan känns ännu så länge långt borta. Innan möjligheten ges att kliva av vid den ändstationen, är det A-truppens statusutveckling som prioriteras.

Ett verktyg att ta till, för att nå nya höjder, är definitivt klubbens breda junior- och ungdomsverksamhet.

- Det viktigaste är att vi inom föreningen själva tror på det vi i dag sysslar med, slutar en optimistisk Ola Sundberg.

En optimism som förhoppningsvis smittar av sig. Och blir så fallet, kan uppsvinget på juniorsidan komma att omsättas i en bred och stark ström av påläggskalvar i de egna seniorleden.

I så fall är mycket vunnet för Borlänge Hockey.

PER-ÅKE GRANLUND

Mer läsning

Annons