Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Isabella tar det med ro

Annons

Men allt startade egentligen i början på 2005 för roddtjejen från Leksand. Då vann hon en deltävling i SM-cup för rodd- maskin.

- Den segern blev lite väg- ledande för mig och den gav mig en morot att fortsätta med rodden, menar Isabella, som i år vann SM-cupen för juniorer i roddmaskin.

Hennes morot nummer två kom nu i sommar, när hon blev ut-tagen att få representera lands-laget vid junior-VM i Amsterdam i början på augusti.

- Det var verkligen en morot och det var lite av en dröm som besannades när jag fick beskedet, säger Isabella, som beskriver sig som en träningsvillig roddare med ambitionen att fortsätta utvecklas fysiskt och tekniskt.

Vid JVM ska hon tävla i en scullerfyra. De övriga tre som hon ror tillsammans med är Cecilia Lilja, Trollhättan, och systrarna Malin och Matilda Segergren från Borås. För närvarande laddar de fyra tjejerna i Västanvik och Leksand.

- Det är hård träning som gäller för oss, samtidigt som vi har roligt ihop och har en bra gemenskap, säger brudpigarodderskan.

Vad är målsättningen för er vid JVM?

- Svårt att säga. Vi vill nå till B-final, men givetvis vill vi nå så långt som möjligt.

Att tjejernas form är bra, råder det inget tvivel om. Vid nordiska mästerskapet i mitten av juni blev roddtjejerna tvåa i sin scullerfyra. Och nyligen vann Cecilia Lilja och Isabella i en dubbelsculler vid en tävling i Danmark. Då slog de ett norskt par som de möter i JVM.

Efter junior-VM har Isabella bland annat siktet inställt på en bra placering i singelsculler vid JSM i början på september. Då ställs hon mot sina roddkompisar i scullerfyran.

- Ska bli kul att försöka slå dem vid det mästerskapet, säger rodd-tjejen från Västanvik.

PETER SVENSSON

Mer läsning

Annons