Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Intressanta nyförvärv i HSK

Annons

- Det har sett intressant ut. Vi har flera nya spelare och så har vi även låtit några egna, yngre spelare vara med, säger Håkan Gustavsson, en av lagets tre tränare.

Att tränaransvaret är uppdelat över tre personer gillar han.

- Man märker att fler och fler klubbar går mot sådana lösningar. Här i Hedemora kommer jag i första hand att coacha laget under matcherna. Igor Zakharkine har ansvaret för is- och fysträningar och Conny Elfsberg är främst målvaktstränare. Det känns bra att vi kan fokusera på olika områden, säger Gustavsson.

Från och med att hockeyskolan slutar på tisdag kommer träningspassen att bli mer regelbundna. Den 20 augusti är det dags för den första matchen. Då kommer Leksands juniorer till Hedemora.

- Egentligen skulle vi ha spelat första träningsmatchen mot Avesta. Men det var en match som bokades när Hedemora var ett division II-lag. Nu när vi ska spela i samma division valde vi att inte mötas, berättar Gustavsson.

Senare väntar bland annat träningsmatcher mot Tierp, som spelade i allsvenskan i fjol, samt mot Sandviken och Fagersta.

Gustavsson är imponerad av de nya spelarna. Borlängeduon Stefan Sterner och Dennis Åkesson-Fisk kommer att bli värdefulla liksom Mattias Ek och Patrik Karlsson från Avesta.

Flera av klubbens egna, yngre spelare har också tränat med A-laget.

- Det är viktigt att stimulera de yngre spelarna, menar Gustavsson.

Ännu har inte HSK stängt dörren för eventuella nytillskott.

På målvaktssidan är det dock färdigvärvat. Thomas Elfving är tillbaka efter ett år i Stockholm och kommer att slåss om förstaplatsen med Niklas Karlsson och Alexander Stenwall.

På papperet verkar det som om backsidan är den lagdel som behöver förstärkning. Där hoppas klubben på Mattias Morén. Hedemorakillen har gått på hockeygymnasiet i Leksand och är junior i ytterligare ett år.

- Mattias har tränat med oss, men han ska även träna med Leksand. Vi får se hur det blir, men givetvis hoppas vi att han spelar med oss, säger Gustavsson.

Mattias själv kan inte heller säga hur det blir.

- Jag har faktiskt ingen aning. Än så länge bor jag kvar i Leksand och tränar med A-juniorerna här. Men jag ska även försöka att åka till Hedemora och träna. Jag måste fundera ett tag till innan jag bestämmer mig. Leksand vill ha mig kvar och HSK vill värva mig. Det är verkligen inte lätt att välja. Jag trivs i Leksand, men är samtidigt nyfiken på Hedemoras lag, där jag känner flera spelare.

I vilken tröja Morén spelar den 20 augusti när lagen möts återstår att se.

- Ja, det vet man aldrig. Men jag tror att jag spelar med Leksand.

Hedemora har även andra krokar ute efter backar. En som tidigt sade ifrån sig i fjol var Krister Elfsberg. Men plötsligt låter det inte som en omöjlighet att Elfsberg dyker upp i Hedemora även i år.

- Inte än på ett tag i alla fall. Men skulle han bestämma sig för att spela är han förstås välkommen. Jag tycker att Krister var en av seriens bästa backar i fjol tillsammans med Johan Söder i Avesta.

STEFAN ERICSON

Mer läsning

Annons