Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Internationellt Venjanslopp

Annons

Stockviks Maria Rydqvist och IK Jarls Sofia Bleckur var de svenskor som lyckades slå sig in i den nordiska medaljsextetten.

Skidgymnasiet i Mora har under tre år haft ett samarbete med gymnasierna i Lillehammer och i finska Vörå. När dessa tre skidgymnasier ville känna på varandras motstånd, passade Venjans AIK på att arrangera en juniorklass (D och H), trots att tävlingen normalt har H/D 15-16 som äldsta klass.

- Men det här gick så bra att vi kommer att fortsätta med juniorklasser kommande år, sa tävlingsledaren Per-Olov Bäcklin.

Såväl dam- som herrjuniorklassen bjöd på väldigt spännande lopp.

Snabbast av tjejerna blev Maria Rydqvist. På den åtta kilometer långa banan vann hon med tre sekunder före norskan Caroline Tangen, som var ytterligare en sekund för trean Sofia Bleckur.

Killarna körde tre varv på fyrakilometersslingan och där blev det dubbelt norskt i topp. Even Sletten vann två sekunder före Ole Christian Mark. Det blev finskt på tredje plats genom Thomas Ramstedt.

Först på fjärde plats hittar vi bäste svensk, Korsnäs Adam Steen.

IFK Moras David Holmberg slutade femma, 39 sekunder efter segraren.

Vinnare från MT-området hittar vi i F 9-10 genom Stina Nilsson, Malung, och Marica Persson, Älvdalen i F 11-12. Den sistnämnda hade en hård spurtstrid med klubbkompisen Rebecka Forsberg, som fick ge sig med några knappa tiondelar.

Totalt var det 260 åkare som ställde upp i Lilla Venjansloppet, vilket är den bästa siffran på många år, enligt arrangörerna.

JÖRGEN WÅGER

Mer läsning

Annons