Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Internationell slalom i Nybro

Annons

De allra bästa från distriktet, inte minst på damsidan, finns tyvärr inte på plats, när IFK Borlänge i helgen arrangerar sin årliga internationella slalomtävling i Nybrobacken.

Beroende på att tjejernas upplaga oturligt krockar med både Världscupen i Åre och Europacuptävlingar i Tjeckien.

Därför blir herrtävlingen i Nybro, med nästan 100 anmälda, höjdpunkten i årets tävlingar, av vilka också söndagens upplaga ingår, som en av 15 deltävlingar, i den så kallade Sverigecupen.

I herrtävlingen finns två Världscupåkare med, Per Rönnmark, från Luleå, och Magnus Andersson, Mellerud, dessutom två med meriter från Europacupdeltagande, Oscar Andersson, Sundsvall, och Alexander Feinestam, Umeå-Holmsund, den senare numera också framgångsrik skicross-åkare.

På plats är också trefaldige junior-VM-medaljören Fredrik Nordh från Sollentuna, liksom de två duktiga dalaåkarna Jörgen Ollas, Rättvik, och hemmahoppet John Buchar.

I damtävlingen hade man från arrangörshåll haft stora förhoppningar på systrarna Johanna och Emelie Wiberg. Inte minst då på Emelie, som svarat för åtskilliga framstående resultat i vinter. Men tyvärr, Emelie gick omkull i en störtloppstävling för ett par veckor sen och skadade ett knä, med stor sannolikhet en menisk, som fortfarande ömmar.

- Otur, det hade varit kul att se vad hon kunnat göra i den här tävlingen, som var tänkt som en nystart efter skadan.

- Men hon har fortfarande ont och det mesta tyder på att vi nu får göra en magnetröntgen för att få klarhet i hur pass allvarlig skadan är, säger pappa Jan-Owe.

Totalt blir det runt 150 deltagare i tävlingarna, däribland en del med internationell status, då såväl åkare från Estland som Norge har anmälts.

BJARNE SOLUM

Mer läsning

Annons