Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Intensiv jakt på backar

Annons

Leksands jakt på backar fortsätter.

Ett potentiellt nyförvärv på backsidan, Peter Messa från Bofors, finns fortfarande med i bilden.

- Vi har pratat med hans agent, men vi vill vänta lite grann innan vi inleder några förhandlingar, berättar Leksands sportchef, Anders "Masken" Carlsson.

Peter Messa själv gör ingen hemlighet av att spel i elitserien lockar rejält och att Leksand är ett intressant alternativ.

- Självklart, jag tror att jag skulle ha stora möjligheter att utvecklas bra i Leksand.

Ytterligare en elitserieklubb, Södertälje, är intresserat av Messa och SSK har gått ett steg längre än Leksand.

- Jag har fått ett kontraktsförslag från Södertälje, men jag ser ändå Leksand som ett bättre alternativ, säger den 22-årige backen som hockeyfostrats på Ekerö, utanför Stockholm.

Leksandsledningen, med "Masken" Carlsson i spetsen, väljer dock att ligga lågt i kontakterna med Messa och hans agent. Anledningen är att de väntar besked från ett antal av de backar som spelade med laget under den nyss avslutade säsongen.

Hans Lodin och Greg Brown har båda sagt att de ska lägga skridskorna på hyllan, men när det gäller den senare, är sportchef Carlsson hoppfull om en fortsättning.

- Jag har stora förhoppningar om att behålla Brown, men när det gäller Lodin är de betydligt mer osäkert, säger "Masken".

En annan back, Per Löfström, känner fortfarande av sviterna efter den hjärnskakning han ådrog sig för snart två månader sedan och är förstås ett stort frågetecken.

- Visst är det så och där väntar vi på läkarnas utlåtande om hur det blir med Pers fortsatta karriär. Hans hälsa måste förstås gå i första hand.

THOMAS LIND

Mer läsning

Annons