Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inte muntert för Munters

Annons

- Kanske att jag måste sänka målsättningen, säger Johan.

Hannawald tog i går sin andra raka seger i tysk-österrikiska backhopparveckan, då han också vann i Oberstdorf på söndagen.

Det blev en spännande hoppning på tisdagen. Wildhölz ledde efter första hoppet med 122 meter och gjorde 124 i sitt andra hopp och fick 262,8. Det räckte dock inte.

Hannawald hade kort före flugit 125 meter efter att ha gjort 122,5 i första och det räckte till vinst med poängen 264,5.

Tysken var direktkvalificerad och valde att avstå nyårsaftonens kvalhopp.

Holmens Johan Munters hade också gärna velat slippa kvalet.

Munters har så här långt den här säsongen deltagit i sex kvalificeringar - och inte varit bland de 50 som tagit sig vidare till huvudtävlingen i någon av dem.

- Gör jag det jag ska, så ska jag vara med in i andra omgången. Det här går inte alls efter min planering, konstaterar Johan.

I Garmisch-Partenkirchen blev den 23-årige Falukillen 67:a efter att hans kvalhopp mätt 95 meter och gett 75 poäng.

- Tekniken har inte fungerat sedan i somras. Man har gjort om hoppkanten så att den lutar tio grader mot elva förra säsongen. Det ska ge längre hopp och göra sporten mer publikvänlig. Men för min del fungerar det inte och det är för att jag inte gör det tekniska jobbet i backen.

Uteblivna resultat har också inneburit en knäck för självförtroendet.

- Jag blir osäker och kanske börjar tvivla på min egen förmåga, resonerar Munters, som långt ifrån motsvarat sina egna förväntningar den här säsongen.

- Målet var att göra bättre resultat än förra säsongen (kvalade in till sex tävlingar). Men när jag tittar på hur det har gått, så kanske att jag måste sänka målsättningen och enbart sikta in mig på att klara kvalificeringen, säger han.

Den andra svensken, Kristoffer Jåfs, har också haft en tung inledning på världscupssäsongen.

De två första tävlingarna i tysk-österrikiska backhopparveckan har Jåfs missat på grund av febersjukdom.

Sven Hannawald har det desto roligare just nu. Tyskens vinst på tisdagen gör att han har chansen att bli den förste hopparen någonsin att vinna alla fyra tävlingarna inom den klassiska backhopparveckan.

Nästa tävling är i österrikiska Innsbruck i övermorgon (kval i morgon).

Hannawald är där på jakt efter sin tredje raka seger.

För Munters skulle återfunnen form räcka gott.

MARKUS JOSEFSSON

Mer läsning

Annons