Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Inte illa av ett Kalle Anka-lag"

Annons

Snacket har alltid funnits där. Henrik Larsson fick svara på frågan så många gånger att han till slut ledsnade.

Han är uppenbarligen inte den ende i Celtic som fått försvara sitt lag. För när den skotska storklubben nu börjar skymta en Europatitel säger Paul Lambert med drypande ironi:

- Inte illa av ett lag från en Kalle Anka-liga.

Svenskklubbens förhoppningar om att vinna Uefacupen blev inte mindre efter fredagens lottning. Det jublades i Glasgow över att lotten inte sade Lazio, utan portugisiska Boavista. I den andra semifinalen möts Lazio och Porto.

Celtic har inte nått så långt som semifinal i en Europacup sedan 1974, och detta faktum har ofta vägts in när belackarna rynkat på näsan över det faktum att Henrik Larsson skottar in mål i en liga utan klass. Eller snarare av Kalle Anka-klass. Men det är inte enbart Henke som fått försvara sig.

Paul Lambert, mittfältare och lagkapten i Celtic, säger, inte utan ironi, till den brittiska nyhetsbyrån PA:

- Det är inte illa av ett lag från en Kalle Anka-liga. Nu har vi slagit ut Blackburn, Liverpool, ett tyskt topplag (Stuttgart) och ett spanskt (Celta Vigo). Visst blir nästa match svår, men nu kan vi vinna det här.

- Det blir en svår match, men nu tror jag vi har en riktigt bra chans, säger Henrik Larsson om Uefacuptiteln.

I Champions League, som bara hunnit fram till kvartsfinal, blev det italienskt motstånd för både Zlatan Ibrahimovic och Patrik Andersson.

Zlatans Ajax börjar hemma mot Milan medan Anderssons Barcelona börjar borta mot Juventus.

Kvartsfinalen som alla pratar om blir den mellan Real Madrid och Manchester United.

- Det är utan diskussion en fantastisk och attraktiv lottning mot den mest framgångsrika klubben genom tiderna i dessa sammanhang, sade Uniteds manager Alex Ferguson till Reuters.

I den fjärde kvartsfinalen möts Inter och Valencia. (TT)

TT

Mer läsning

Annons