Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inte bra, Brage

Annons

2-4 (0-1) slutade matchen, sen gästerna strax före slutet haft ledningen med 4-0.

- Vi gjorde en skapligt bra första halvlek men i den andra falnade intresset i takt med ovädret, konstaterade tränare Sergej Prigoda, som på nytt kunde konstatera att det går grus både bildligt och bokstavligt, när laget spelar på Maservallen.

Valsta Syrianska tog förstås tillfället i akt, när hemmaspelet inte fungerade och kunde utnyttja de glapp som uppstod i hemmalaget, inte minst försvarsmässigt.

Dock ska sägas att hemmalaget skapade för gott och väl en tvåmålsledning före paus, då man hade ett rejält tryck.

Men bollen ville liksom inte in den här dagen, det kunde inte minst de båda på topplöpande Martin Carlsson och Jimmy Rajala intyga.

- Ser man på det här lite efteråt var det nog en nyttig förlust.

- Och vi ska inte skylla på nånting, Syrianska, som tidigare gjort jämna matcher med både Café Opera och Brommapojkarna bland annat, visade goda kvaliteter och kunde utnyttja våra misstag på ett bra sätt. Helt klart ett lag på frammarsch, konstaterade Prigoda.

Brage mönstrade den här gången utan i alla fall en handfull spelare som normalt går in i en förstauppställning.

Och inget ont i det. Prigoda och kompani vill i dagsläget ge alla möjligheter att visa vad man kan i olika positioner för att senare, när man skapat en bild av de möjligheter som finns, kunna plocka ut bästa möjliga formationer, när allvaret börjar.

Fredrik Bengtsson var mittfältskung under första halvlek med god assistans av Johan Norell och Anders Augustsson och framåt skapade både Martin Carlsson och Jimmy Rajala en hel del.

Men även den kvintetten ledsnade, tycktes det på både väder och underlag, efter paus.

Bättre takter lär det bli redan på onsdag, då laget åker till Stockholm för att möta allsvenska Djurgården.

Brage är ju som bäst, när man får slå lite ur underläge. Det har visats förr, en del tyder på att så är det nuförtiden också.

BJARNE SOLUM

Mer läsning

Annons